Kinderfeestjes voor 12 jaar

Kinderfeestjes-voor-12-jaar


Op zoek naar een een stoer en origineel kinderfeestje voor kinderen van 12 jaar? Kies dan voor Expeditie Robinson, Zombie Squad, Clockdown, Missie X, Wie is? of HuntMasters. Leuke en spannende thuis kinderfeestjes geschikt voor kinderen van 12 jaar.


Hieronder staat het overzicht van kinderfeestjes, die geschikt zijn voor kinderen van 12 jaar. Klik op "meer lezen over dit kinderfeestje" voor uitgebreide informatie over het kinderfeestje. Tevens op deze pagina: tips en suggesties voor kinderfeestjes 12 jaar en reviews van ouders van 12-jarigen.


 

Wie is?: voor de echte fans... een kinderfeestje om nooit te vergeten!

Niks is wat het lijkt, tijdens dit kinderfeestje. Wie kun je vertrouwen en wie niet? Voor de echte fans van Wie is de Mol een feest van herkenning. Een kinderfeestje dat al begint met het uitdelen van de uitnodigingen. Tijdens het kinderfeestje valt niemand af en zorgt de speciale app voor super spannende ontknoping!

Meer lezen...

 

ClockDown: jouw eigen escaperoom thuis, hoe cool is dat!

Tijdens dit kinderfeestje help je een verdwenen geheimagent te bevrijden. De escaperoom (ongeveer 45 minuten) is één van de onderdelen van het kinderfeestje. Een mobiele telefoon en het gebruik van de speciale ClockDown website en een mysterieuze contactpersoon maken dit kinderfeestje extra spannend. 

Meer lezen...

 

HuntMasters: puzzels, opdrachten en speurtocht... ben jij een HuntMaster?

Ben je fan van Jachtseizoen en Hunted en denk jij, dat kan ik ook? Dan is dit misschien wel het kinderfeestje voor jou! Na het oplossen van puzzels en het uitvoeren van opdrachten volgt een spannende en uitdagende speurtocht, waarbij je met een app op jacht gaat naar de Schim? Krijgt jouw team de voortvluchtige te pakken? 

Meer lezen...

 

Missie X: spannend en interactief + een gave speurtocht!

Altijd al een geheimagent willen zijn? Met spannende opdrachten verdien je, met behulp van een mobiele telefoon, toegangscodes voor de geheime Missie X website. Ben jij de speurneus, die samen met je vrienden de verdwijning van de professor oplost? Een gave speurtocht en wie is toch die mysterieuze X...

Meer lezen...

 

Zombie Squad: een virus, zombies, escaperoom en een doorgedraaide professor!

Redt de Zombie Squad de wereld? Tijdens dit kinderfeestje zal blijken of jij geschikt bent om deel uit te maken van de Zombie Squad. Zombies, een virus,griezelopdrachten en een griezel-escaperoom... En voor iedereen die ouder is dan 10 jaar en nog niet genoeg heeft gegriezeld ook nog een heuse griezelspeurtocht!!!  

Meer lezen...

 

Robinson Survival feestje: een uitdagende en avontuurlijke beproeving!

Ben jij een goede Robinson? Door de proeven tijdens dit kinderfeestje kom je hier zeker achter. Fysieke en mentale uitdagingen zorgen voor een mooie beproeving. Voor dit kinderfeestje heb je wel een beetje ruimte nodig. Heel goed te geven in het bos, park, grote tuin, schoolplein of op het strand. Een feest van herkenning! 

Meer lezen...

 

Tips en suggesties kinderfeestje voor kinderen van 12 jaar


Hoeveelheid kinderen voor een kinderfeestje voor 12-jarigen:


De 1 kind per jaar +1 regel is meestal onze maatstaf die wij adviseren. Kinderen van 12 jaar zijn meestal namelijk wat zelfstandiger, dus dan is een grotere groep prima. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte, tijd en hulp hebt.


Hoeveel uur ben je bezig met een kinderfeestje van kinderen van 12 jaar?:


Je kunt ervan uitgaan dat je ongeveer 3 uur bezig bent met het kinderfeestje. Dit is een richtlijn, want het verschilt per thema, groep en feestje. Je bent hier dus best vrij in.


Mijn kind wordt 12 jaar, welk feestje is populair voor deze leeftijd?


Wie is?, Zombie Squad en HuntMasters zijn erg populair, maar ook de andere kinderfeestjes doen het erg goed bij 12-jarigen. Hieronder staan reactie van ouders over hoe zij het feestje hebben ervaren voor kinderen van 12 jaar (in het gastenboek kun je de originele reacties en bij de productreviews van het betreffende kinderfeestje).
 

Draaiboeken voor thuis kinderfeestjes 12 jaar:Wat vonden volgens de ouders kinderen van 12 jaar van onze kinderfeestjes:


Wat vonden fans van Wie is de Mol van 12 jaar oud van ons Wie is? kinderfeestje?


Roelanda schreef over het Wie is? kinderfeestje van haar 12-jarige dochter:
"Vorige week hebben we op het feestje van mijn dochter die 12 jaar werd het wie is feestje gespeeld. 11 meiden gingen op zoek naar de MOL. De verwachtingen waren hoog, omdat we vorig jaar het clockdown spel hadden gedaan en dat ontzettend leuk was....
Nou.. dit jaar hebben we ook weer veel enthousiaste reacties gehad. Het concept zit uitstekend in elkaar. Vooraf hebben we brieven uitgedeeld met vragen, zodat ze helemaal in de stemming kwamen. De spellen waren erg leuk!v Onze meiden vonden het alleen wel jammer dat ze maar drie spellen konden doen. Ze wilden nog veel langer doorgaan om te ontdekken wie de MOL was.
Er werden bondjes gesloten, veel geschreven in de MOL boekjes!!!

Uiteindelijk de test! Geweldig! op de tablet een subliem programma!! Het maakt het helemaal echt en af!!
De mol had het super gedaan en was niet geraden!!

Nog een tip: het logo van wie is andersom op de ballonnen laten drukken. Als je de ballonnen dan ophangt hangt het logo niet ondersteboven!!

Bedankt weer voor de geweldige service en het leuke concept!!"


Nynke schreef over het kinderfeestje Wie is?:
"Super leuk feestje gehad, voor 7 kinderen van 12 jaar. Vanaf het begin zaten ze er helemaal in! Het feestje duurde van 16.00-21.00 uur, we hebben 4 spellen gedaan, plus de opdrachten die bij het eten hoorden, erg leuk. Draaiboek was duidelijk, de samenvatting was ook handig erbij te hebben, zeker ook de lijst met benodigdheden per spel was handig."

Els schreef over het thuiskinderfeestje Wie is?:
"We hadden een superleuk feestje met 6 12-jarigen. Ik had de opdrachten wat aangepast maar ondanks een januari jarige, konden we toch 2/3 van de activiteiten buiten laten doorgaan. Zelf had ik er best wel nog wat tijd in gestopt maar het is zeker een aanrader. De kids waren enthousiast vanaf het begin. Ook de vragenlijst op de Ipad en de ontmaskering waren superleuk. Een aanrader voor een leuk 'thuisfeestje' dat net dat beetje anders is."

Christiene schreef over het Wie is? kinderfeestje van haar zoon van 12 jaar:
"Afgelopen week hebben we het Wie is...? feestje gevierd voor Thijs, die 12 jaar is geworden. Het was erg geslaagd! Super handig dat dit feestje al helemaal uitgedacht is en op papier staat. Ook een pluspunt: de samenvatting van het draaiboek. De mol deed het erg goed en de kandidaten waren druk met bondjes sluiten, notities maken, geld verdienen en jokers zoeken. De spellen waren erg leuk en de app ook echt superleuk. Het was allemaal net echt, ook dankzij de notitieboekjes en jokers. Goed betaalbaar feestje geworden waar ik (ook via de ouders) heel enthousiaste reacties op kreeg. Kortom: ik ga locohippo onthouden en heb al ouders getipt over deze geweldige feestjes-site. Ga zo door!"

Henriette schreef over het Wie is? feestje van haar dochter van 12 jaar:
"Vorige week hebben we het Wie- is feestje voor onze dochter's 12e verjaardag gehouden.. Het was echt een super feestje. De voorbereidingen waren meer dan ik zelf gedacht had, maar het draaiboek gaf goede richtlijnen. Iedereen vond het heel erg spannend en wat we meerdere keren hoorde was...we kunnen niemand vertrouwen. Spanning liep op tot aan de test. En de ontknoping was echt heel erg leuk. De app maakte het echt helemaal echt. Leuk om te horen wat iedereen gedaan had om te mollen. Echt een super feestje."


Wat vonden kinderen van 12 jaar van ons escaperoomfeestje Clockdown?


Marieke schreef over het Clockdown escaperoomfeestje van haar 12-jarige dochter:
"Wij hebben met 6 meiden van 12 jaar het Clockdown spel gespeeld, helemaal geweldig! De ingeschakelde spion zorgde voor wat extra spanning. We hadden de escaperoom flink moeilijk gemaakt dus ze moesten goed zoeken. Het cluepakket hadden we erbij besteld, dit is erg handig en een aanrader. Tip: lees goed het handboek door en zorg dat Q dat ook doet! De meiden hebben zich enorm geamuseerd, en wij ook!"

 

Wat vonden kinderen van 12 jaar van ons HuntMasters kinderfeestje?


Wendy schreef over het kinderfeestje HuntMasters:
"We deden dit feestje op een zonnige dag in februari en het mooie weer was wel een pluspunt: je bent namelijk een hele tijd buiten onderweg voor de speurtocht. Dit is een leuk feest-draaiboek -alweer! (ik denk nummer 4 voor ons...)- maar dit keer kroop er wel wat meer tijd in de voorbereiding. De speurtocht kan je, als je het goed wil doen, niet gewoon vanachter de pc opmaken, maar je moet de route echt al eens wandelen, zodat je de vragen kan aanpassen aan de omgeving... Beschouw dat maar als de voor-pret voor het echte feest!
Spel uitgevoerd met zes 12-jarigen en één 9-jarige, en het werd erg gesmaakt, ook al was er enig argwaan vooraf. De verrassing was compleet toen onze schim zijn identiteit kenbaar maakte!"


Kim schreef over het HuntMasters feestje van haar 12-jarige zoon:
"Op 28-11 het feestje gehad met 10 jongens van 12 jaar. We zijn gestart met de hele groep voor de binnen opdrachten. Dit was achteraf niet zo'n heel goed idee. Dus tip: split de groep. De jacht naar de schim buiten hebben we wel in 2 groepen verdeeld. Dat ging super goed. De jongens vonden het erg leuk en gaaf. Zeker ook omdat rond uurtje of 16:45 het donker werd.
Wel heb ik erg veel voorbereiding er aan gehad en heeft het mij wel de nodige verjaardagstress opgeleverd, maar al met al is het gelukt en was het een geslaagd feestje. We liepen tijdens de voorbereiding tegen een aantal technische problemen aan maar ook deze werden snel en vriendelijk verholpen. Hulp en ondersteuning is echt top! Ze zorgen er altijd voor dat het feestje geslaagd zal eindigen. Ook hier is dat weer gelukt. tip: Onderschat de voorbereidingen niet!!"


Femke schreef over het HuntMasters kinderfeestje met 12-jarigen:
"Wij hebben in de meivakantie een top feestje gehad, mede door Loco hippo! Er waren 6 12 jarigen en deden allemaal erg actief mee. Het draaiboek moet je zoals eerder gezegd een paar keer doornemen/lezen, maar het is erg leuk om alle opdrachten in elkaar te zetten en de speurtocht uit te zetten! Wij zijn met het gehele spel inclusief het zoeken van de buit 3 uur bezig geweest. Ook de speurtocht naar de schim is spannend voor de kinderen. Ze verdenken iedereen op straat en omdat er een auto een paar keer voorbij reed dachten ze dat dit de schim was.. Voor herhaling vatbaar dus!"

 

Wat vonden kinderen van 12 jaar van ons Missie X spionnenfeestje?


Christien schreef over het Missie X spionnenfeestje van haar 12-jarige dochter:
"We hebben MissieX gespeeld met 8 meiden van rond de 12 jaar. Mijn dochter, de jarige, wilde graag een speurfeest omdat niemand uit haar klas dat al eens gedaan had. Ze was van te voren reuze benieuwd wat er allemaal ging gebeuren. Mijn oudste zoon wilde mee doen in de organisatie dus hij kon mooi als begeleider optreden. We hebben het gehouden in een gebouw met verschillende ruimtes. We zijn eind
van de middag van start gegaan, en gaandeweg werd het steeds donkerder buiten, maar ook binnen wat het extra spannend maakte. Ik had in de verschillend ruimtes spannende muziek aangezet. Dit gaf een extra spannend sfeertje. De meiden gingen enthousiast van start met de opdrachten en vonden het reuze spannend of ze verdachte personen tegen zouden komen. Ook MisterX vonden ze erg mysterieus. Ze zaten telkens te vissen wie dat toch wel kon zijn. MisterX speelde ook erg goed mee en stuurde soms afbeeldingen via de App waar de meiden dan ook weer aanwijzingen in dachten te zien. Het feestje duurde van 15.30 tot 20.30 en die tijd hadden we ook wel nodig. Na de opdrachten lekker gegeten en daarna de ontknoping. Onder het eten zat één van de meiden echt niet rustig op haar stoel. Telkens achterom naar de deur kijken of MisterX binnnen zou komen.Haha. Echt geweldig leuk. Alle voorbereiding was wel even wat werk, maar zeker de moeite waard. Het draaiboek zat ook goed in elkaar. Opdrachten waren erg leuk. Vooral het getuigenverhoor. Er zat er eentje tussen die verzon er heel wat details bij. Hilarisch wat een fantasie. Van de smaakopdracht dachten we dat die wel moeilijk zou zijn, maar hadden ze in mum van tijd geraden. De buiten opdracht in het donker, vonden een aantal best eng, maar ook erg leuk. Al met al een super geslaagd feest."


Lilou schreef over het Missie X kinderfeestje voor 12-jarigen:
"Een super feest! We hadden 9 kinderen van 12 jaar thuis en zijn van 5 uur tot 11 uur bezig geweest met missie x en het bleef erg spannend. Ik had al eerder twee andere draaiboeken van locohippo besteld en was er altijd heel erg tevreden mee, mijn dochter heeft drie achtereenvolgende jaren het mollenfeest willen spelen in licht veranderde versies. Ik vind het concept ontzettend leuk: betaalbare, creatieve feestjes, lekker buiten en zonder moeilijke of commerciele dingen maar alles te doen met huis, tuin, keukengereedschap en ook met een eigen creatieve inbreng. De kinderen vonden het allen ontzettend leuk, we hebben hele leuke reacties gehad. Om ze ook een beetje buiten te krijgen heb ik bij de speurtocht nog een 5 km heiwandeling ingebouwd bij zondondergang rond half tien op een zomerse avond. Het was ontzettend leuk, alleen die wandeling al. Daarna hebben we nog 's mores gebarbecued en dan de kinderen na de ontknoping naar huis gefietst. Iedereen vond het leuk, ook de geheimagent, de grote zus van een van de deelnemers, daar waren ze nooit op gekomen. De geheimagent was erg streng en keurde de eerste foto van de groep af, maar deze opdracht vonden ze juist allemaal erg leuk en er werd op straat driftig geregisseerd. Een daverend succes, hartelijk dank voor jullie mooie draaiboeken!"


Ingrid schreef over het Missie X spionnenfeestje voor 12-jarigen:
"Gisteren hebben we een superleuke Missie X afgewerkt. Ik ben nog best heel druk geweest met de voorbereidingen (2 middagen), maar het was de moeite wel waard. De jongens en meiden gingen helemaal in het verhaal op, enorm geslaagd dus! Ook leuk voor oudere kinderen (12 jaar)."


Wat vonden kinderen van 12 jaar van ons Zombie Squad escaperoomfeestje met griezeltocht?


Mireille schreef over het Zombie Squad griezelfeestje met 5 meisjes:
"2 weken geleden het zombie squad feestje van onze dochter gehouden. 5 meiden van 11 en 12.... Verzin daar maar eens iets voor.... Het was geweldig. Wat een super draaiboek, de donkere kamer maakt het meteen al heel spannend. Er waren meteen al wat meiden die niet durfden. De escape room precies goed qua moeilijkheid. Er waren bij ons meerdere spinnen dus dat was nog even zoeken. Met nog 2 min op de klok (ik had er stiekem al 10 bij gedaan) kwamen ze uit de kamer. De eetopdracht deden ze ook verrassend goed. Ze moedigde elkaar aan om te proeven. Daarna eten, en een film kijken totdat het donker werd. Spooktocht was een groot succes. Wat hebben we gelachen, en wat waren ze bang. Een groot succes.. Bedankt voor het duidelijke draaiboek. Het clue pakket is wel een aanrader anders is er wel erg veel voorbereiding nodig. Enige puntje was dat er een kaartspel in het pakket zat met een j als boer. Waardoor de code niet meer klopte. Maar dat was ook zo op te lossen."

Ida schreef over het Zombie Squad griezelfeestje met escaperoom:
"Voor Zombie Squad feestje was erg leuk!! Ik had een groep van 8 meiden tussen de 9 en 12 jaar. Ik heb Zombie Squad 1 gedaan, maar ook nog de speurtocht van Zombie Squad 2 erachteraan. Konden ze nog even lekker naar buiten.
De stille kamer opdracht was hilarisch en ook Getsiederrie was bij ons een groot succes. De filmpjes vonden ze ook erg leuk en niet te eng. Ze keken er naar uit. De escaperoomopdracht verliep een beetje chaotisch, maar met 2 extra hints van mij is het ze wel gelukt om op tijd te ontsnappen. We kunnen dus terugkijken op een geslaagd feest, mijn dochter wil sommige opdrachten nog eens over doen met haar nichtjes en neefjes, zo leuk vond ze het. Ik mail je nog even wat leuke foto's van het feestje.
Groetjes, Ida"


Wat vonden kinderen van 12 jaar van het Robinson survival kinderfeestje?


S den Hertog schreef over het Robinson kinderfeestje:
"Vorig jaar was mister x. Ook al een enorm succes. Dus dit jaar dacht ik waarom moeilijk doen als 't makkelijk kan. Samen met de jarige besloten om expeditie Robinson te doen. En 't was weer een enorm succes. Voor 't grootste gedeelte 't draaiboek gevolgd. Als extra hadden we nog vlotten bouwen bij 't eerste gedeelte in teams. Daarna eten waarvoor ze eerst zelf 't vuur aanmoesten maken. En daarna het draaiboek weer gevolgd. 't waren 10 kinderen tussen de 10 en 12 jaar. En van begin tot eind hebben ze allemaal leuk meegedaan. Van 't schattige meisje tot de stoere jongen. Echt heerlijk zo. 'n feestje zonder gezeur."

Familie Koekenbier schreef over het Robinson kinderfeestje met 12-jarigen:
"Wat hebben wij een leuk feestje gehad. Het draaiboek was een uitkomst. We hebben veel spellen gedaan en ook spellen erbij verzonnen. We zijn begonnen met 2 teams van 3 kinderen(allemaal 12 jaar) en na de eetproef kwam de samensmelting. Bij de eetproef hadden we een bananenprakje. Doordat wij dat ‘s morgens al geprakt hadden was het, in de koelkast, erg bruin geworden. Volgens de kinderen zag het er uit als kattenvoer laugh. De vuurproef was favoriet. Ondanks dat het door de wind niet lukte om het touwtje door te branden bleven de kinderen het proberen. Het is fijn dat er aangegeven wordt op tijd te beginnen met de voorbereidingen. Dat was zeker nodig(misschien zijn wij iets te perfectionistisch). Het was een top feestje! Ik zou het morgen zo weer over doen!"

(de originele reacties kun je terugvinden in het gastenboek en bij de productreviews van het betreffende kinderfeestje)
Wat te doen met een kinderfeestje 12 jaar? / Ideeën kinderfeestje 12 jaar / Kinderfeestje meisjes 12 jaar / Kinderfeestje jongens 12 jaar / Draaiboek kinderfeestje 12 jaar / Hoeveel kinderen op feestje 12 jaar? / Wat te doen op kinderfeestje thuis / Kinderfeestje 12 jaar: de leukste tips