Kinderfeestjes voor 5 jaar

We kregen veel vragen van ouders of we ook kinderfeestje hebben voor kinderen van 5 jaar. Goed nieuws vanaf 24 juni hebben we kinderfeestjes voor kinderen van 5 jaar! Uit ervaring weten we dat kinderen van 5 jaar een lage spanningsboog hebben en dat dit vraagt om een ander soort kinderfeestje. Een kinderfeestje waarbij aankleding vaak net zo belangrijk is als de verhaallijn. Een kinderfeestje waarbij niets hoeft en alles mag. Nieuwe thema's geschikt voor deze leeftijd met leuke animatievideo's, originele spelletjes, bijpassende verkleedkleren en mooie aankleding. Speciaal voor kinderen van 4, 5 en 6 jaar. Geen draaiboeken, maar themakisten die je kunt huren via de website van de Bolderboks.

Goed nieuws! Onze Jip en de Draak themakist is beschikbaar!
 
 Tips en suggesties - kinderfeestjes 5 jaar

Het eerste kinderfeestje?
Voor veel kinderen van 5 jaar is een kinderfeestje best spannend. Vaak hebben ze nog niet zoveel kinderfeestjes meegemaakt en is alles nieuw en anders. Bespreek dit met de ouders van de kinderen, die je hebt uitgenodigd. Je weet dan goed welke kinderen misschien iets meer aandacht nodig hebben. 

Concentratie
Kinderen van 5 jaar hebben soms moeite om zich langere tijd om iets te focussen, vandaar dat wij onze kinderfeestjes hebben opgedeeld in blokken met filmpjes en spelletjes. Soms zal een kind even iets voor zichzelf willen doen en dat is ook geen probleem. Zorg er wel voor dat het kind niet de hele groep meetrekt. 

Hoeveel kinderen nodig je uit?
Nodig niet teveel kinderen uit voor het kinderfeestje. Wij adviseren voor kinderen van 5 jaar maximaal 5 of 6 kinderen. Nodig je meer kinderen uit? Zorg dan voor wat extra hulp. Vaak vindt een ouder van één van de kinderen, die komen het welk leuk om even mee te helpen.

Duur van het kinderfeestje
Een richtlijn voor de duur van een kinderfeestje voor kinderen van 5 jaar is zo'n 2,5 - 3 uur. Het is verstandig om tijdens het kinderfeestje regelmatig korte pauzes in te lassen. De kinderen kunnen dan even iets voor zichzelf doen.