Kinderfeestjes voor 7 jaar

Kinderfeestjes-voor-7-jaar


De leukste kinderfeestjes voor 7 jaar vier je thuis met de thuis kinderfeestjes van Locohippo. Originele en leuke kinderfeestjes voor 7 jaar. Verschillende thema's zoals ruimtefeestje, Expeditie Robinson, boevenfeestje en griezelfeestje.


Hieronder staat het overzicht van de kinderfeestjes die geschikt zijn voor kinderen van 7 jaar. Klik op de button bij het betreffende kinderfeestje en je gaat naar de omschrijving en uitgebreide uitleg van het kinderfeestje. Onderaan deze pagina vind je reviews van ouders, die een kinderfeestje gaven voor een 7-jarige en nog wat tips en suggesties voor een kinderfeestje van kinderen van 7 jaar. 

 

Spacecontrol: een ruimtefeestje met een missie!

Er is paniek bij het ruimtebedrijf Spacetopia! Drie astronauten zijn al vijf dagen zoek en niemand weet waar ze zijn. Kun jij Thomas van het ruimtebedrijf helpen om David,Claire en Frits weer vinden en ze door middel van leuke animatiefilmpjes, opdrachten en puzzels weer terug te krijgen op aarde? Help jij Missie Space Control slagen? 

Meer lezen...

 

Don Pardon: het mafste boevenfeestje ooit! 

Het mafste boevenfeestje ooit? Zeker weten! De klungelige boef Don Pardon is op zoek naar een nieuwe bende. Samen met zijn familie kijkt hij of je geschikt bent voor het "zware" werk. Een boevenfeestje met grappige opdrachten, waarbij plezier en lol voorop staan. Weleens spaghetti geknoopt of teengeschoten? 

Meer lezen...

 

Heksenketel: gezellig griezen met Tilly de Heks!

Het gezelligste griezelfeestje met de vriendelijke Tilly de Heks! Ben jij 6 of 7 jaar en houd je wel van een potje gezellig griezelen? Dat kan met Tilly de Heks en haar Heksenketel. Leuke opdrachten en griezelspelletjes met de speciale Heksenketel website, met leuke animaties en grappige weetjes. 

Meer lezen...

 

Robinson Survival feestje: een uitdagende en avontuurlijke beproeving!

Ben jij een goede Robinson? Door de proeven tijdens dit kinderfeestje kom je hier zeker achter. Fysieke en mentale uitdagingen zorgen voor een mooie beproeving. Voor dit kinderfeestje heb je wel een beetje ruimte nodig. Heel goed te geven in het bos, park, grote tuin, schoolplein of op het strand. Een feest van herkenning! 

Meer lezen...

 

Tips en suggesties kinderfeestje voor kinderen van 7 jaar

 

Hoeveel kinderen nodig ik uit voor een kinderfeestje van kinderen van 7 jaar?


Als indicatie geven we aan leeftijd + 1, dus voor 7-jarigen is dat dus 8 kinderen. Kijk hierbij vooral naar de kinderen, waarmee je zoon of dochter normaal ook speelt. Het gebeurt vaak, dat kinderen vlak voor een verjaardag extra hun best doen om een uitnodiging te ontvangen voor het feestje. Bespreek het al ruim voor het feestje met je zoon of dochter. Dit voorkomt teleurstellingen achteraf. Kijk ook goed naar de samenstelling van de groep. Is het een erg drukke groep, dan is het handig om voor een iets kleinere groep te gaan. Kies je voor een grotere groep, dan is een extra persoon erbij altijd handig. Dit kan eventueel ook een oudere broer of zus zijn. Kinderen van 7 jaar kijken vaak op tegen een oudere broer of zus en zullen dus sneller iets van ze aannemen of iets cool vinden, als zij dat ook vinden.
 

Hoelang duurt een kinderfeestje van 7 jaar?


Voor een kinderfeestje voor kinderen van 7 jaar is het goed om zo'n 2,5 à 3 uur aan te houden. Door 3 uur aan te houden, blijft er ook wat tijd voor pauzes en dat is op deze leeftijd wel lekker.
 

Welke kinderfeestjes zijn favoriet bij kinderen van 7 jaar?


Bij kinderen van 7 jaar zijn vooral Don Pardon en Spacecontrol erg populair, maar ook Heksenketel en Robinson worden leuk gevonden. Wil je weten wat ouders van 7 jarigen ons lieten weten over deze kinderfeestjes? Kijk dan hieronder naar de door ons gebundelde reacties voor kinderfeestjes van 7 jaar (de originele reacties kun je terugvinden in het gastenboek en bij de productreviews van het kinderfeestje).

 

Draaiboeken voor thuis kinderfeestjes 7 jaarWat vonden de ouders van 7-jarigen van onze kinderfeestjes voor 7 jaar?

 

Wat vonden kinderen van 7 jaar van het kinderfeestje Space Control?


Aafke schreef:
"We hebben dit ruimtefeestje gevierd met 8 jongens en meisjes van 6/7. Ze vonden het erg leuk! Vooral de filmpjes en de puzzeltjes. De filmpjes keken we met de hele groep, voor de spelletjes splitsen we de groep in tweeën zodat niet telkens maar een paar konden puzzelen. En tussendoor cakejes versieren, ballonnenspelletjes ed, want het vraagt wel veel concentratie van de kinderen die hieperdepieper zijn omdat ze op een kinderfeestje zijn".

Simon schreef:

"Leuk en iets anders. Kinderen ( 6 en 7) vonden de verschillende opdrachten leuk maar de slimmere kinderen vond het ietsje leuker denk ik. Ze vonden het leuk om aan de beurt iets uit de rugtas te halen en als ouders vonden wij het tas super handig. Al in al het was een leuk feest dat de ouders en kinderen heel origineel vonden".


Leendert schreef:

"We hadden een feestje met een groep van 7 jongens en meisjes van 7 jaar. Ze vonden het heel leuk om te doen en zijn er echt een tijdje mee bezig. Toen we een tijdje bezig waren merkte je wel dat sommigen een beetje afdwaalden bij de opdrachten. Met een grotere groep lijkt me dat nog lastiger. De opdracht met de frisbees deden we buiten, wat echt een goede break was, dus dat kan ik aanraden om te doen. Bij het spel op het eind met de 'ruimtehandschoenen' deed iedereen weer heel fanatiek mee. Het draaiboek zit goed in elkaar. Alles is duidelijk uitgelegd en makkelijk terug te vinden. Je moet het natuurlijk wel een beetje voorbereiden. Wij hadden de rugzak met spullen erbij besteld en dat scheelt echt een hoop voorbereiding. Het is goed mogelijk zonder deze spullen, maar ik zou het wel aanraden die erbij te doen.".

 


Wat vonden kinderen van 7 jaar van het kinderfeestje Don Pardon?


Eliane schreef:
"Wat een fantastisch verjaardagfeest was het! De kinderen waren allemaal 7 jaar en hebben zich goed geamuseerd. We hebben de zoektocht van de envelop met code gecombineerd met een speurtocht.. vragen stellen en vervolgens de antwoord naar rechts, naar links of rechtdoor die naar het volgende envelop met code brengt.. de kids vinden het geweldig laugh. Alle spelletjes gespeeld... sommige zelfs 2 keer.. voor herhaling vatbaar! Dank u hiervoor".

Stephanie schreef:
"Don Pardon feestje voor een bende van 7 jarige meisjes (10 stuks :-)). We hebben twee teams gemaakt door een symbool op de envelop te tekenen die ze in het begin moeten zoeken (iedereen 1 envelop) waardoor meteen duidelijk was in welk team ze zaten zonder discussies :-)
Mijn man speelde Don Pardon (incl snor en italiaans accent) en kwam hen de brief voorlezen, hilariteit alom!
We hebben de website gebruikt voor het kraken van de code (bij de tweede code ingeven was het al raak), maar daarna hebben ze er eigenlijk niet meer naar omgekeken (niet echt een meerwaarde). We hebben het draaiboek gevolgd mits enkele kleine aanpassingen. Voor de prikbommen hebben we enkel confetti gebruikt (feestje was binnen) en hadden deze genummerd aan een touw opgehangen (5 bommen met en 5 bommen zonder confetti), iedereen moest onder 1 ballon gaan staan en een ander kindje mocht telkens de ballon kapot prikken, super spannend, zowel het prikken als er onder staan! Dit vonden ze bijna allemaal het leukste onderdeel samen met het doorgeven van de bom die ik mee besteld had, zeker een aanrader. Die bom hebben ze daarna trouwens nog gebruikt in een zelf verzonnen spel, 1 team verstopt de bom en het andere moet deze zoeken voor de bom afgaat....
Na afloop hebben ze zelf mini pizza's gemaakt (op pitabrood bodems), heel simpel en leuk. Het feestje duurde van 14u tot 18u en we hadden ongeveer een half uurtje over. De kadootjes en cake hebben we tussendoor gedaan als pauze en niet bij aanvang.
Grote zus wil volgend jaar ook een feestje van Locohippo en dus conclusie: groot succes en leuk om nog eens een feestje thuis te doen na al die binnenspeeltuinen, boerderijen etc...".

 


Wat vonden 7-jarigen van het kinderfeestje Heksenketel?


Doremalen schreef:
"We hebben een Ontzettend leuk feest gehad, 7 meiden en 2 jongens van 6-7 jaar.
Het feestpakket is wel echt een aanrader, dat maakt het feest echt leuker (ballonnen en t spinnenweb zijn top!)
Maar het duurde wel langer dan de 3 uurtjes...het bordspel is te leuk om t te snel te spelen.
De ontploffende kookpot en ballen in mijn monsterdoos gooien waren een superhit!"


Eva schreef:
"Afgelopen zaterdag hadden we het Heksenketelfeestje met 6 dametjes van 7 jaar.
Het was super leuk. Het draaiboek was heel goed verzorgd, alles zorgvuldig met foto's uitgelegd en niet te veel werk om voor te bereiden. De heksenrace vonden ze het allerleukste en ook het finalespel was lachen geblazen. Ze keken steeds uit naar de filmpjes van Hetty de Heks :-)

Vooraf had ik samen met mijn dochter 'het monster met honger' gemaakt. Deze is super gaaf geworden, ik zal je nog een foto mailen.
Ik maak alvast publiciteit hier in regio Brussel!
Groetjes, Eva"

 


Wat vonden kinderen van 7 jaar van het kinderfeestje Robinson?


Heleen schreef:
"We hebben een geweldig feestje gehad met onze zoon van 7 jaar. Het draaiboek was helder en het programma paste precies in het tijdsbestek dat wij hadden (3,5 uur). Het competitieve element was leuk en de kinderen wilden graag winnen. Op het eind hebben we alle kinderen een medaille gegeven en de winnaar nog iets extra kleins erbij. We hebben de spellen hier en daar wel wat aangepast naar de leeftijd, maar die eigen invulling kon je er goed aan geven. De kinderen hebben er ontzettend van genoten! Dank jullie wel, echt een aanrader!"

Inge schreef:
"Vandaag met 8 kinderen van 7/8 jaar het expeditie Robinson feestje gevierd. Het kost wat voorbereiding maar het was zeker de moeite waard. Het draaiboek zit goed in elkaar. Je kunt er ook makkelijk je eigen draai aan geven. Na het zoeken van de cadeaus hebben ze met de codekraker een koffer open gemaakt. Hier zat alles in om cake te versieren. Wij hadden geluk met het weer, waardoor we veel waterspelletjes hebben gedaan. De eetproef ( zure wormen, geprakte banaan en ontbijtkoek met water) en het vuur maken vonden ze geweldig. Wij hebben het feestpakket erbij besteld, dat is wel een aanrader. Onze zoon wilde de Robinson ketting graag zelf houden. Dus hebben wij iedereen een medaille gegeven en de winnaar een kleinigheidje erbij".


(de originele reacties kun je terugvinden in het gastenboek en bij de productreviews van het kinderfeestje)

 

Op zoek naar een spannend en origineel kinderfeestje geschikt voor kinderen van 7 jaar? Bij Locohippo ben je daarvoor aan het juiste adres. Met behulp van een uitgebreid draaiboek met duidelijke uitleg, tips en suggesties bij elk kinderfeestje voor kinderen van 7 jaar. Leuke thuiskinderfeestjes geschikt voor kinderen van 7 jaar!

Wat te doen met een kinderfeestje 7 jaar? / Ideeën kinderfeestje 7 jaar / Kinderfeestje meisjes 7 jaar / Kinderfeestje jongens 7 jaar / Draaiboek kinderfeestje 7 jaar / Hoeveel kinderen op feestje 7 jaar? / Wat te doen op kinderfeestje thuis / Kinderfeestje 7 jaar: de leukste tips