Leeftijd

Voor welke leeftijd zijn deze kinderfeestjes geschikt?


Hieronder zie je in het menu de leeftijden staan, klik op de betreffende leeftijd en je krijgt direct een overzicht van de kinderfeestjes die geschikt zijn voor deze leeftijd. Dit is een indicatie gemaakt op basis van jarenlange ervaring en kennis met het organiseren van kinderfeestjes. Wij adviseren je ook rekening te houden met het soort kinderen dat komt op het kinderfeestje en de samenstelling van de groep. Het kan soms handiger zijn om een jaar jonger of ouder te selecteren.


Aantal kinderen en leeftijd

Je hoort vaak de regel dat de leeftijd van het kind het ideale aantal kinderen voor het feestje is, dus 8 jaar = 8 kinderen. Zelf vinden we dit een goede stelregel, maar we begrijpen dat dit niet altijd haalbaar is. Probeer de groep toch zo klein mogelijk te houden, het liefst niet meer dan 12 kinderen. Hoe kleiner de groep hoe meer aandacht er is voor het feestje en elkaar. Daarnaast heb je minder kans dat sommige kinderen zich gaan vervelen of de aandacht verliezen. De jarige zal zich dan ook meer op zijn/haar gemak voelen. Belangrijk is om dit aantal ruim van tevoren met de jarige af te stemmen zodat hij/zij al rustig kan bedenken wie er mogen komen en niet vooraf allerlei toezeggingen in de klas doet waarbij er kinderen teleurgesteld gaan worden.


tips kinderfeestje - ideeën kinderfeestje - draaiboek kinderfeestje - themakinderfeestje - interactief kinderfeestje - stoer kinderfeestje - origineel kinderfeestje - leeftijd kinderfeestje - betaalbaar kinderfeestje - speurtocht kinderfeestje - binnen kinderfeestje - buiten kinderfeestje