Kinderfeestjes voor 8 jaar

Kinderfeestjes-voor-8-jaar


Kinderfeestjes voor 8 jaar vier je thuis met Locohippo. Spannende speurtochten, griezelfeestjes, escaperooms, ruimtefeestje allemaal geschikt voor kinderfeestjes voor kinderen van 8 jaar. Hoera 8 jaar!


Hieronder staat het overzicht van de kinderfeestjes die geschikt zijn voor kinderen van 8 jaar. Klik op meer lezen over dit kinderfeestje en je gaat naar de uitgebreide uitleg van het kinderfeestje. Verder op deze pagina enkele tips en suggesties voor kinderfeestjes voor kinderen van 8 jaar en gebundelde reviews van ouders met een kind van 8 jaar.

Zombie Squad: een virus, zombies, escaperoom en een doorgedraaide professor!

Redt de Zombie Squad de wereld? Tijdens dit kinderfeestje zal blijken of jij geschikt bent om deel uit te maken van de Zombie Squad. Zombies, een virus,griezelopdrachten en een griezel-escaperoom... En voor iedereen die ouder is dan 10 jaar en nog niet genoeg heeft gegriezeld ook nog een heuse griezelspeurtocht!!!  

Meer lezen...

 

ClockDown: jouw eigen escaperoom thuis, hoe cool is dat!

Tijdens dit kinderfeestje help je een verdwenen geheimagent te bevrijden. De escaperoom (ongeveer 45 minuten) is één van de onderdelen van het kinderfeestje. Een mobiele telefoon en het gebruik van de speciale ClockDown website en een mysterieuze contactpersoon maken dit kinderfeestje extra spannend. 

Meer lezen...

 

Missie X: spannend en interactief + een gave speurtocht!

Altijd al een geheimagent willen zijn? Met spannende opdrachten verdien je, met behulp van een mobiele telefoon, toegangscodes voor de geheime Missie X website. Ben jij de speurneus, die samen met je vrienden de verdwijning van de professor oplost? Een gave speurtocht en wie is toch die mysterieuze X...

Meer lezen...

 

HuntMasters: puzzels, opdrachten en speurtocht... ben jij een HuntMaster?

Ben je fan van Jachtseizoen en Hunted en denk jij, dat kan ik ook? Dan is dit misschien wel het kinderfeestje voor jou! Na het oplossen van puzzels en het uitvoeren van opdrachten volgt een spannende en uitdagende speurtocht, waarbij je met een app op jacht gaat naar de Schim? Krijgt jouw team de voortvluchtige te pakken? 

Meer lezen...

 

Robinson Survival feestje: een uitdagende en avontuurlijke beproeving!

Ben jij een goede Robinson? Door de proeven tijdens dit kinderfeestje kom je hier zeker achter. Fysieke en mentale uitdagingen zorgen voor een mooie beproeving. Voor dit kinderfeestje heb je wel een beetje ruimte nodig. Heel goed te geven in het bos, park, grote tuin, schoolplein of op het strand. Een feest van herkenning! 

Meer lezen...

 

Don Pardon: het mafste boevenfeestje ooit! 

Het mafste boevenfeestje ooit? Zeker weten! De klungelige boef Don Pardon is op zoek naar een nieuwe bende. Samen met zijn familie kijkt hij of je geschikt bent voor het "zware" werk. Een boevenfeestje met grappige opdrachten, waarbij plezier en lol voorop staan. Weleens spaghetti geknoopt of teengeschoten? 

Meer lezen...

 

Spacecontrol: een ruimtefeestje met een missie!

Er is paniek bij het ruimtebedrijf Spacetopia! Drie astronauten zijn al vijf dagen zoek en niemand weet waar ze zijn. Kun jij Thomas van het ruimtebedrijf helpen om David,Claire en Frits weer vinden en ze door middel van leuke animatiefilmpjes, opdrachten en puzzels weer terug te krijgen op aarde? Help jij Missie Space Control slagen? 

Meer lezen...

 


Tips en suggesties voor een kinderfeestje voor kinderen van 8 jaar


Een kinderfeestje voor kinderen van 8 jaar, hoeveel kinderen nodig ik uit?


Ga je uit van onze indicatie leeftijd + 1, dan zijn dat 9 kinderen. We zien in de praktijk wel dat ouders hiervan afwijken, omdat iedereen in de klas meer mensen uitnodigt, een vast groepje elkaar uitnodigt of kinderen een kleiner groepje met echte vrienden zelf prettiger vinden. Hier is geen goed of fout, wel zien we dat extra kinderen, ook extra aandacht vragen. Dit is echter goed op te lossen met wat extra hulp. 


Hoelang duurt een kinderfeestje voor kinderen van 8 jaar?


Wij adviseren om voor kinderen van 8 jaar zo'n 3 uur voor het kinderfeestje aan te houden. Mocht je iets meer tijd willen nemen voor de ontvangst en de pauzes kun je deze tijd natuurlijk iets oprekken.


Welke kinderfeestjes zijn populair bij kinderen van 8 jaar?


Hoewel alle thema's erg aanslaan bij deze leeftijd, zien we dat Space Control, HuntMasters, Don Pardon en Zombie Squad 1 heel erg populair zijn. Ben je benieuwd wat kinderen van 8 jaar van de kinderfeestjes vonden? Lees dan hieronder de door ons gebundelde reactie van ouders op de verschillende thema's voor kinderfeestjes van 8 jaar (de originele reacties kun je terugvinden in het gastenboek en bij de productreviews van het betreffende kinderfeestje).

 

Draaiboeken voor thuis kinderfeestje 8 jaar:
Wat vonden kinderen van 8 jaar van het kinderfeestje Don Pardon?


Wendy schreef:
"Mijn dochter werd 8 jaar en had zowel jongens als meisjes op het feestje. Echt zo super geslaagd! Begon al met een leuke uitnodiging in het feestpakket. Bij de Hema hebben we foto cakejes besteld met Don Pardon op de afbeelding.
Wij hadden het feestpakket en de voet met pistool erbij besteld. De bom hadden we zelf gemaakt.
De kinderen vonden het spel prik de bom wel het leukste. Ze wilden daarna allemaal een ballon met water, dat was 1 groot feest. Na het feestje bleven de berichten binnenkomen dat de kinderen vol verhalen zaten thuis en zelfs een bericht dat een vriendje had gezegd dat dit het leukste feestje ooit was! Super geslaagd dus"


Diane schreef:
"Super leuk feestje gehad voor mijn zoon die 8 werd!! Gelukkig zat t weer mee, het was droog en af en toe een aangenaam zonnetje maakte het een perfecte ‘buitenmiddag’! 9 stoere jongens van 7-8 jaar in de tuin. Begonnen (vermomd met snorren, zonnebrillen en gewapend met pistolen) aan een uitgezette speurtocht om de 10 codes te vinden. Ik had ook een vriendin ingeschakeld die als Nonna Pardon met Italiaans accent de telefoon opnam toen de kinderen haar nummer moesten bellen voor een code. Hilarisch! Daarna terug thuis de 4 super originele opdrachten gedaan; geldzak gooien, fruitautomaat, prik de bom en teenschieten! We zijn niet eens meer toe gekomen aan t bordspel! De kinderen vonden t geweldig!!"

Clair schreef:
"Ontzettend leuk concept. 9 meiden van 8 zijn ruim 2.5 uur bezig geweest om bij de bende van Don Pardon te komen. Het competitie element maakt het extra leuk, de buren zullen zich vast hebben afgevraagd wat er gebeurde! De aangegeven 4-6 uur voorbereiding was ook echt wel nodig want met de aankleding, het doorlezen en eigen maken van het draaiboek en het klaarzetten kosten welk even tijd. Maar dan heb je ook een super leuk feestje!"

 

Wat vonden 8-jarigen van het kinderfeestje Space Control?


Romy schreef:
"Wow!
Wat een geweldig kinderfeestje hebben wij gehad voor onze 8-jarige zoon. Alle kinderen waren onwijs betrokken en enthousiast. Ze zijn ongeveer 2 uur bezig geweest. Draaiboek is heel duidelijk. Volgend jaar weer een partijtje via locohippo!"


Diana schreef:
"Ideaal voor een thuis verjaardag! Wij hebben dit spel gespeeld met 8 jongens op de 8e verjaardag van onze zoon. Alle kinderen vonden het prachtig, het zit goed in elkaar. Niet lastig om voor te bereiden, eerder leuk. Leuke afwisseling tussen denk-spellen en fysieke activiteiten. Genoeg te doen voor een hele middag. Wij hebben twee keer een buitenspeel moment ingelast en tussendoor iets gegeten. Aanrader"

Zoey schreef:
"Een te gek kinderfeestje heeft mijn dochter (8jr) gehad. Met totaal 6 kids was het goed te doen
Met het ruimtepakket maak je het feest echt compleet én het scheelt je (veel) werk....
Tip: print kaartjes voor sommige opdracht dubbel uit. Wij hebben bepaalde opdrachten in duo's gewerkt. Zo kan ieder kind een bijdrage leveren bij de opdrachten...
Het feestpakket met oa de badgets vonden ze fantástisch.

Een leuke toevoeging.. we hebben 'ruimtevaart' bekers besteld (via Google even zoeken). Dubbelwandig met een kleurplaatje in de beker en bordjes in de vorm van planeten. De beker kunnen ze meenemen naar huis. Heb je meteen iets voor het ' snoepzakje'. Viel erg in de smaak

Niet twijfelen.. bestel dit thema en de kids hebben een superfeest!!!"


Cynthia schreef:
"Een heel leuk feestje voor onze zoon van 8! De kinderen vonden het verhaal leuk en ook de opdrachten. Wij hebben de maanstenen gedeeltelijk buiten verstopt en ook de frisbee opdracht buiten gedaan. Dit was leuk voor de afwisseling. Wij hadden 5 kinderen en dat was prima. 1 of 2 erbij is prima daarna is de groep denk ik te groot. Ook de bijbestelde rugzak was een groot succes en zeker in deze corona tijd (winkels gesloten) erg handig. Kortom een topfeest!"


 

Wat vonden, volgens de ouders, kinderen van 8 jaar van Zombie Squad (versie 8 - 10 jaar)?


Lianne schreef:
"Gisteren hadden wij de zombie Squad in huis, met 8 mannen van 8 jaar. In een woord fantastisch! Zeer duidelijk en volledig draaiboek, met alle printables voor de escaperoom. Echt een aanrader! We hadden ook het clue pakket besteld, erg handig. Al genoten we ook van het maken en zoeken van attributen. In de escaperoom hebben we veel spulletjes toegevoegd als afleiding, bijv meetlint, legerkistjes, allerlei griezelige beesten, verrekijker etc.
Het was zeker wel nodig dat een ouder kon helpen in de escaperoom. Jongens van deze leeftijd zijn immers redelijk chaotisch en druk :)"


Petra schreef:
"Wij hebben de zombie squad gedaan
4 meiden en 4 jongens van 8 jaar.
Ze vonden het geweldig.
De stille kamer vonden ze wel heel eng vooral toen de eerste ging gillen.ze zijn op 1 na wel allemaal naar binnen geweest met mij erbij.
Uiteindelijk vonden ze de stille kamer heel eng maar wel heel tof.
Escape room ook super leuk! Wij hebben heel de zolder omgebouwd. Kids hadden uiteindelijk nog 1 min over op de klok.
Raad het zeker aan verhaal zit goed in elkaar.
Je moet er wel wat tijd voornemen om alles op te zetten maar ook dat was leuk om te doen. De clue pakket is echt wel een aanrader net als de bom dit maakt het net even wat spannender.
Al met al een Super geslaagd feestje!"


Pien schreef: 
"Het was zo ontzettend gaaf!! Gevierd met 6 kids van 8 jaar. Ze waren allemaal zo enthousiast. We hadden een zombie langs laten komen wat het extra spannend maakte, ze vonden het geweldig om met de zombie spray de zombie te verjagen.
Met de ‘kleine pauze’ hebben de jongens eierkoeken versierd als een zombie.
Het kost best wel wat voorbereidingstijd (ondanks het cluepakket), maar die voorpret is ook erg leuk!
Kortom een geslaagd feestje waar nog lang over nagepraat zal worden :)"


Inge schreef:
"Wat hebben de kinderen genoten van het feestje! Echt in een woord geweldig.

Het draaiboek is heel duidelijk en geeft stap voor stap aan wat er gedaan moet worden, ook qua voorbereidingen. Wij hadden de bom, het zombiesquad clue pakket, het zombiesquad feestpakket en de petten erbij besteld.

Door het cluepakket en de complete bom was het voorbereiden een stuk makkelijker. Veel van de benodigde dingen waren nu al klaar en uiteraard helemaal in stijl van het feestje.

Het feestpakket en de petten maakte het voor de kinderen nog speciale en heel leuk om mee naar huis te nemen.

Ook het voorbereiden van het feestje gaf een hoop plezier.

We waren in het totaal met 8 kindjes, allemaal 7 en 8 jaar oud. Het waren zowel jongens als meisjes. En echt allemaal hebben ze genoten.

Hele grote aanrader dit feestje!" 

Wat vonden kinderen van 8 jaar van het Clockdown escaperoomfeestje?


Dereu Nele schreef:
"Afgelopen weekend werd onze dochter 8 jaar. Na 4 jaar zelf een speurtocht te hebben georganiseerd was de inspiratie wat zoek. Toen kwam het idee om zelf een escape room in elkaar te steken, maar gezien we ook midden in een verhuis zitten, was het gewoon super om dit via Locohippo te kunnen doen!
Het draaiboek, de voorbereiding, het volledige pakket. Het zat perfect in elkaar! Je kon alles mooi volgen en zo mooi voorbereiden!
We hadden negen 8-jarigen, en inderdaad zoals reeds gezegd, het is misschien wel heel spannend voor de 8-jarigen. Dus hebben we een deur laten opstaan van de escape room zelf. Het contact met Q vonden ze geweldig. Ze lieten weten wanneer ze gingen eten, dat ze klaar waren, achteraf zeiden ze bedankt voor de hulp maar om nachtmerries te voorkomen, hebben we achteraf wel gemeld wie Q was. Ook het onverwachte bezoek was super! Het buurmeisje kwam langs en kreeg een spervuur aan vragen! De juf zat ook in het complot en plots (op het juiste moment aangegeven door de mama) belde die op! Heel verdacht allemaal! :)
Kortom het was geweldig. Zowel mijn man als ik hebben ons ook geamuseerd!
Dank je wel!"


Roy schreef:
"Gisteren het verjaardagsfeestje van ons zoontje gevierd met de escaperoom. Vanaf het eerste moment zaten de jongens er helemaal in (8 jaar). De spanning en opwinding was van hun gezicht af te lezen als er weer een bericht van Q werd ontvangen. De spion werd al snel gespot door de jongen die voor het raam op de uitkijk stond, dus de spion werd snel naar buiten gewerkt. Ook de escaperoom was een succes. Vooraf foto's gemaakt van de plekken waar alles verstopt was zodat Q nog gerichte hints kon geven. Grote euforie toen ze uit de kamer (garage) ontsnapten. Handboek was heel duidelijk en met het cluepakket zag alles er realistisch uit. Reacties van de kinderen zijn heel enthousiast. Al was het voor sommigen af en toe balanceren op de grens tussen opwinding en het te spannend vinden. Kortom een echte aanrader."

Erna schreef:
"Wat hebben de meiden (8 jaar) genoten van het feestje. Ze gingen er helemaal in op en vonden het fantastisch. Alles zat ook goed in elkaar. Super bedankt!"

Marieke schreef:
"Het draaiboek zit superstrak in elkaar. Wij hadden niet het pakket besteld, dan kost het wel enige voorbereiding, maar was part of the fun;-) We hadden 8 kinderen van 8 jaar oud. Het was fantastisch. Ze gingen helemaal op in het verhaal en toen de buurman aanbelde werd hij er handhandig uitgewerkt en vervolgens gingen ze op spionnenjacht buiten. We hadden naast de buurman ook hun juf van school toegevoegd. Erg grappig. Sommige kinderen vonden het wel spannend, ik heb het hele wapenarsenaal maar overgeslagen. Nog een paar tips: wij hadden niet zoveel tijd als in het draaiboek. Daarom hebben we heel erg gestuurd in het opschrijven / onthouden van de info in het begin, waardoor de bevrijding uiteindelijk maar tien minuten duurde. We hadden twee decoders en het geheimschrift op twee pagina's zodat ze dat in twee groepjes konden ontcijferen. Echt een aanrader dit feestje, succes gegarandeerd."
 


Wat vonden kinderen van 8 jaar van het Missie X spionnenfeestje?


Marianne schreef:
"Het was een heel duidelijk draaiboek, wel heel goed doornemen om alles goed voor te bereiden.
Wij merkten dat het handiger was als wij de instructie voorlazen. Wij hadden wat jongere kinderen, van 8 jaar. Maar ze waren enorm enthousiast! Het leukste feestje ooit hebben we van meerdere kinderen gehoord."


Yvonne schreef:
"Wat een geweldig feestje hebben we gehad! Vanaf het eerste moment zaten alle kinderen (groepje van 9 kinderen van 8 jaar oud) helemaal in het spel. Het draaiboek is geweldig, heel uitgebreid en duidelijk en er is toch ook ruimte om sommige opdrachten naar keus wat aan te passen als je dat wilt. Wij vonden de feestpakketten met de petjes en de brillen een geweldige toegevoegde waarde. Nog steeds wordt er door de kids en door de ouders nagepraat over het feest en op het schoolplein wordt nog elke dag “spionnetje” gespeeld (de petten en de opschrijfboekjes en de brillen gaan dan gewoon weer mee). Het was superleuk van voorbereiding tot aan de spannende ontknoping. Aanrader!!"

 

Wat vonden kinderen van 8 jaar van het HuntMasters kinderfeestje?


Bart schreef:
"Kinderfeestje voor 8 jarige.

Magisch. Het kost wel wat werk om het op voorhand allemaal in orde te maken, maar het is het allemaal waard. Magisch om te zien hoe ze vanaf letterlijk de 1e minuut in het verhaal gezogen worden.
Ze vonden het oprecht ook mega spannend, maar op een manier dat ze wel nieuwsgierig bleven naar wat ging komen. Enorm suc6.
2 groepen gedaan van 4 kids.
Qua gemak gewoon de complete se5s bestellen. Want je moet ook nog route zelf doen, scheelt tijd (maar zeker ook zelf samen te stellen)
Kids vonden de badges met notitieboekjes mega tof."


Fam. Coesel schreef:
"Dit was de eerste keer dat wij bij locohippo iets hebben besteld. Wat was het een gaaf kinderfeestje.
Wij hadden ervoor gekozen om het pakket er bij te bestellen. Dit is zeker een aanrader en scheelt je tijd!
De kinderen vonden zowel de binnen als buiten opdrachten erg leuk. Vooral dat ze Johan moesten bellen was spannend :-)
Wij hebben het spel gespeeld met 7 kinderen van 7/8 jaar.
Echt een aanrader!"


Erna schreef:
"Het Huntmasterfeestje was erg geslaagd. Onze zoon en zijn vriendjes (8 jaar) gingen helemaal op in het verhaal. Tijdens de speurtocht regende het, maar voor hen was het geen probleem. Iedereen met capuchons waren verdacht. Het draaiboek heeft ons erg geholpen bij het organiseren. Het zat erg goed in elkaar. De voorbereiding kost tijd, maar het was het meer dan waard."

Christel schreef:
"Super leuk feestje gehad.
De kinderen (8-10 jaar) vonden het super spannend.
Gelukkig de groep niet in tweeën gesplitst want met de binnen opdracht waren ze al een uur bezig.
De route was ongeveer 1,5 km en dat was lang genoeg.
Zoek de buit ook nog toegevoegd. Hiervoor had ik chocolade geld verstopt. (Sinterklaas periode)
Wij hadden het complete pakket besteld incl tassen.
Dit maakte het helemaal af.
Wat was het leuk. Nooit verwacht dat de Schim de oudere broer was smiley
Ook het contact bij vragen was super snel.
Het draaiboek wel goed door lezen. Maar dit is al voor pret.
Aanrader.
Wellicht tot de volgende keer voor een ander spel.
Christel"

 

Wat waren de reacties van ouders van kinderen van 8 jaar op het Robinson feestje?


Elise schreef:

"Goed in elkaar gezet draaiboek die je zeker goed op weg kan helpen om een Expeditie Robinson feest te organiseren. Wij hadden een kinderfeestje voor onze dochter die 8 werd en hadden 8 kinderen. Het begon natuurlijk met de brief en het zoeken van de codekraker en de sleutel. De codekraker werd al snel gevonden en ze hadden al snel door wat ze moesten doen. Uit het draaiboek en verhalen van ouders hebben wij 3 spellen gehaald. Daarna een gezellige samensmelting met drinken, chips en snoep om daarna verder te gaan met de Finale. De Finale bestond bij ons uit de puzzel, die opgestuurd wordt via de mail. Deze hadden wij zelf uitgeknipt en geplastificeerd. Parcours afrennen en daarna wie het laatst 3 waterballonnen in de emmer kon gooien, heeft gewonnen. Hiervoor hadden we 150 waterballonnen gevuld en hadden er nog een hoop over, waardoor we daarna nog waterballonnengevecht konden houden. De winnaar kreeg de ketting van het feestpakket. Zelf hadden we nog 8 kettingen gemaakt (ook voor de winnaar), zodat iedereen met een mooie Robinson ketting naar huis kon. De kinderen waren allemaal erg enthousiast en vonden het erg leuk. Ook wij vonden het erg leuk als echte Robinson fans. Wellicht over een paar jaar 'Wie is de Mol' spel, als de kids oud genoeg zijn"

Miranda schreef:
"Wij hebben afgelopen weekend het Expeditie Tijs feestje gegeven met 10 kinderen van rond de 8 jaar. Uitnodiging was super leuk, we hebben ze zoals getipt in een flesje gegeven, daar begon de voorpret al. We hebben zelf het feestje wel een beetje aangepast, veel kinderen kennen Expeditie Robinson niet dus dat maakte het ook makkelijk de spelletjes anders te doen. Vooral de finale estafette en de eetproef was een succes. Maar ook het stenen stapelen, kokosnootrace & niet te vergeten de code kraker werden met veel enthousiasme ontvangen. Wij raden dit pakket zeker aan!

Let wel op, met alleen het draaiboek ben je er niet, je moet zelf ook nog veel tijd en energie steken in de voorbereidingen (uitzetten proeven, attributen kopen/ verzamelen). Wij vonden dat super leuk om te doen maar het was wel ff hard doorwerken ;)"


(de originele reacties kun je terugvinden in het gastenboek en bij de productreviews van het betreffende kinderfeestje)

 


De leukste kinderfeestjes voor kinderen van 8 jaar vier je thuis met Locohippo! Voor de leeftijd van 8 jaar heeft Locohippo een leuk aanbod geschikt voor de 8-jarigen. Survivalfeestje, maffiafeestje, griezelfeestje, escaperoom feestje, spionnenfeestje of op jacht naar de Schim? Keus genoeg voor een kinderfeestje voor 8 jaar.

verjaardagsfeestje 8 jaar - kinderfeestje 8 jaar - kinderfeestje thuis 8 jaar - thuiskinderfeestje 8 jaar - ideeën kinderfeestje 8 jaar - feestje 8 jaar - themafeestje 8 jaar - verjaardagsfeestjes 8 jaar - kinderfeestjes 8 jaar - kinderfeestjes thuis 8 jaar - thuiskinderfeestjes 8 jaar - ideeën kinderfeestjes 8 jaar - feestjes 8 jaar - themafeestjes 8 jaar - spionnenfeestje 8 jaar - escaperoom kinderfeestje 8 jaar - escape room kinderfeestje 8 jaar - escaperoom kinderfeestje voor thuis  8 jaar - thuiskinderfeestje escaperoom 8 jaar - kinderfeestje 8 jaar oud - kinderfeestje 8-jarige - thuiskinderfeestje 8 jarige - kinderfeestje 8 jaar oud
Wat te doen met een kinderfeestje 8 jaar? / Ideeën kinderfeestje 8 jaar / Kinderfeestje meisjes 8 jaar / Kinderfeestje jongens 8 jaar / Draaiboek kinderfeestje 8 jaar / Hoeveel kinderen op feestje 8 jaar? / Wat te doen op kinderfeestje thuis / Kinderfeestje 8 jaar: de leukste tips