Super bedankt allemaal voor jullie reacties in ons gastenboek!!

Bij nieuwe berichtjes: probeer niet teveel te verraden want er kijken heel veel feestgangertjes mee wink

 

Celes - 08/07/2019 om 11:39

Van de week met prachtig weer een expeditie Robinson feestje op het strand gehouden. 13 kinderen (1 was ziek). Draaiboek en de losse pakketten besteld (erg makkelijke en leuk met uitnodigingen en bedankkaartjes). Het eerste “zoek de sleutel” spel overgeslagen. Eerst cadeaus/taart. Daarna alle namen van de jongens in 1 dichte vaas en alle namen van de meisjes in de andere(eerlijke verdeling binnen de teams). Mijn 10 jarige dochter mocht de namen trekken en teams vormen. Dit was al een feest! Daarna met (gevulde gewone ballonnen) waterballonnen proef 1 gespeeld. Geweldig! Hierna de eetproef. Wij hadden; makreel/olijven/kaas/ham/(snoep) spekjes/walnoot/komkommer/augurk/olijven/appel/ eierkoek/roze koek. Hylarisch! Ivm de harde wind waterballonnen op de bekers gelegd als gewicht. Wel gezegd dat in eerste instantie iedereen het zelf op moest eten, maar dat je met de groep alles als eerste op moest hebben. Hierna wilden wij vuur maken en marshmallows roosteren maar er stond teveel wind. Blokken gaan bouwen per team. Duidelijke instructies moeten geven, 1 voor 1 een blok erop. Mondelinge hulp van teamleden, maar zelf erop zetten. Stond het erop, dan pas mocht de volgende een blok pakken. Blokken overigens bij houtzagerij gehaald. Alle stukken resthout(balken) laten zagen in verschilde groottes. Werkte goed en niet yduur. Hierna een ijsje gegeten. Tempo was niet gehaast, rustig aan en tussendoor tijd om te ravotten. Na het ijsje begonnen met de eerste individuele proef, deze was toch wel lastig te begrijpen. De tekst in de envelop zou iets simpeler opgeschreven kunnen worden. 5 minuten gedaan ipv 10 en dit was al redelijk lang voor ze. Ze vonden het achteraf erg leuk en wilden het eigenlijk nog een keer doen;-). De evenwichtsproef gedaan. De afvallers konden lekker in de zee spelen. Hierna meteen de finale gespeeld. Het touwtje doorbranden vonden ze het allerleukste! Het was wel wat chaotisch bij het gooien van de waterballonnen. Stonden met z’n allen te dringen. Dit kon de pret niet drukken voor de enige echte Robinson! Wij hadden de ketting uit het pakket gehouden voor de jarige en een (bijna identieke) ketting gemaakt voor de Robinson. Hiervoor takjes, echte schelpen uit decoratiepakket, mosselschelpen van het strand en rondje (hout) van een “wie is de mol” feestje van m’n dochter. Helemaal top! Toen patat en snacks bij de strandtent gegeten. Iedereen kreeg en klein doosje met wat snoepjes en een munt mee waar het bedankkaartje aan vastzat.

Nog wat tips: wij hadden lange takken verzameld en drie kleuren lint hieraan gehangen. Dit voor ons parcours. Door de wind wapperde dit en dat stond erg leuk! Hier ook een vierkant mee gemaakt voor de eerste individuele proef (ipv cirkel). 2 dikkere takken voor de teamvlaggen gebruikt.
Voor tussendoor waterpistolen meegenomen. Tijdens het wachten (toen wij spullen klaar moesten zetten) de grote waterballonnen in de groep gegooid zodat ze het naar elkaar over konden gooien! Dit was ook erg lachwekkend!
Vergeet niet verschillende aanstekers mee te nemen om de lontjes voor de finale mee aan te steken! Veel plezier!

andre - 25/06/2019 om 21:34

na vorig jaar een hele goede ervaring te hebben opgedaan met het escaperoom feestje.
hebben we dit jaar voor het wie is? feestje gekozen.
vanaf het versturen van de uitnodigingen was het spel begonnen hoor!
na de nodige voorbereidingen en voorpret was het tijd voor het feestje.
bij binnenkomst was het ballonspel al opgebouwd, wat de nodige speculaties in de groep teweeg bracht.
we hadden 3 spellen voorbereid maar uiteindelijk nog een vierde spel (ja/nee zoektocht) toegevoegd omdat we nog tijd over hadden.
de test hebben we tijdens het feestje nog bijgewerkt met wat actuele vragen wat voor hilariteit tijdens de test zorgde.
de bekendmaking van de mol en de winnaar met de app was ook een groot succes.

tijdens het voorbereiden van het feestje heb ik met mijn schoonzus het plan opgevat om het wie is? thema van het feestje ook te gebruiken voor een wie is de mol spel tijdens het familieweekend (20 personen van 10 tot 55). we hebben een aantal spellen bedacht;
jenga, omstebeurt een blokje uitnemen en bovenop terugplaatsen hoe hoger hoe meer geld
verstoppertje, geld verstopt en zoeken maar in 5 minuten
een quiz,10 vragen en elk opvolgend goed antwoord verdubbeling van het verdiende geld.
stilleven
geheime opdracht op zaterdag avond
zondag ochtend test
het is een heel leuk weekend geworden met alles wat het televisieprogramma ook heeft, een slinkse mol, oplettende kandidaten, verdachtmakingen, valse verdachtmakingen, geld gestolen, jokers gestolen maar vooral heel veel lol.

dus team van locohippo heel erg bedankt voor twee leuke feestjes en niet alleen voor kinderen.

@nk - 18/06/2019 om 08:46

Wat een geweldige oplossing dit Don Pardon feest! Onze zoon wilde treftballen in het park, maar omdat mooi weer niet op bestelling geleverd wordt, wilde ik ook een binnen-programma. Ik googlede en kwam uit op deze site. Het spel was super leuk en gevarieerd. De voorziene timing klopt. Ik bestelde het feestpakket erbij en maakte de extra's. Aan de bedankkaartjes voorzag ik zelfgemaakte armbandjes in de Italiaanse driekleur. Iedereen was blij en vond het leuk. Volgend jaar kom ik terug een feest kiezen. Top!

cvh - 16/06/2019 om 18:56

Gisteren het ‘wie is’ feestje, wat een groot succes! Er werden meteen bondjes gesloten, molboekjes werden goed gebruikt en de jokers en vrijstellingen maakten het spel compleet. Na de test gespannen gezichten en de mol heeft goed gespeeld, is niet verdacht en had een bondje met de winnaar!
Een top feestje wat we iedereen aan kunnen raden!

AMS - 09/06/2019 om 21:45

Vrijdag wie is? feestje van onze dochter gedaan. We hadden 6 meiden tussen de 9 en 11. Ze waren erg enthousiast en fanatiek. Het molboekje, de jokers en de test waren een succes!
Ik heb zelf nog een begin video gemaakt met foto's van de meiden, logo van wie is? en wie is de mol muziek eronder. Als een echte leader voor het begin van het feestje. Dat vonden ze fantastisch.
Verder op het laatst de verborgen aanwijzingen op de vlaggenslingers (alles in alfabetische volgorde behalve de naam van de mol), onder de bordjes (stickers met website en telefoonnummer waarin de naam en geboortedatum van de mol verwerkt waren) en de verjaardagskalender (waarin een M stond bij de verjaardag van de mol die toevallig ook in juni was).
Al met al, veel voorbereidingswerk, maar het was het allemaal waard!

Ester - 09/06/2019 om 12:35

Gisteren met 10 meiden tussen 10-12 een "Wie is het?" feestje gevierd. Volgens mijn dochter het leukste feestje ooit. Er waren direct bondjes, er onstond chaos en achterdocht... en de Mol kon achteruit leunen en zien hoe zij door niemand verdacht werd. Ook de test met de app aan het einde zorgde voor een mooie climax... gespannen gezichtjes en verbazing.
Gezien enthousiasme gaan we in de zomervakantie dit gewoon nog eens doen met de spellen die we nog niet gedaan hebben.

ida vermeij - 31/05/2019 om 20:30

Vandaag het wie is de ? feestje van mijn dochter gedaan.
Al veel voorpret gehad na het lezen van het draaiboek en bedenken hoe we de spelletjes vorm geven.

Het ballonnenspel ziet er bij binnenkomst voor de gasten gezellig uit de hele huiskamer vol ballonnen.

Het seinspel was lastig voor de kinderen, maar wel erg grappig om te zien.

Ik had zelf een spel bedacht om jokers te winnen, balletje balletje met + geld / - geld / joker onder een beker te leggen. Op de beker lag een snoepje voor het snoephappen. Ze mochten het snoepje pakken en kijken wat er onder de beker zat.

Aangezien het mooi weer was had ik 14 flessen water op het veld gezet, aan de zijkant zat een ballon geplakt me daarin een opgevouwen briefje met + geld of - geld.
We hebben de flessen handbal gedaan met meer flessen dan kinderen. Na een aantal minuten het spel gestopt en de 6 flessen met minste water de ballon open laten maken.
De mol wist welke flessen omgegooid dienden te worden. Super leuk en ook wat nattigheid met dit mooie weer.


De ontknoping was zeker geslaagd.

Iedereen heeft een leuke middag gehad.


Lianne - 27/05/2019 om 18:48

Gisteren hadden wij de zombie Squad in huis, met 8 mannen van 8 jaar. In een woord fantastisch! Zeer duidelijk en volledig draaiboek, met alle printables voor de escaperoom. Echt een aanrader! We hadden ook het clue pakket besteld, erg handig. Al genoten we ook van het maken en zoeken van attributen. In de escaperoom hebben we veel spulletjes toegevoegd als afleiding, bijv meetlint, legerkistjes, allerlei griezelige beesten, verrekijker etc.
Het was zeker wel nodig dat een ouder kon helpen in de escaperoom. Jongens van deze leeftijd zijn immers redelijk chaotisch en druk :)

Danielle Legters - 05/05/2019 om 19:07

Op 24 april heeft onze dochter haar verjaardagsfeestje gevierd met het spelen van het Wie is de Mol spel (totaal 11 kinderen). Ze vonden het geweldig!! We hebben naast het draaiboek ook het uitbreidingspakket besteld waarin jokers, vrijstellingen, notitieboekjes, uitnodigingen etc. zaten. Dat maakte het nog 'echter'. Na de spellen moest elk kind in de app (op de tablet) de vragen over de Mol invullen. Met het muziekje erachter was dat extra spannend ;-) De onthulling van de Mol en de winnaar hebben we via de tablet op de TV laten zien. Superleuk! Ook weer met dat muziekje op de achtergrond, hahaha.
Ik had bij de HEMA tompoucen besteld met het WIDM logo erop, zodat alles in het MOL-thema was. De kinderen waren over het gehele feestje erg enthousiast en vooral mijn dochter vond het super! Meestal organiseren we feestjes buiten de deur omdat we het niet makkelijk vinden zoveel kinderen te entertainen, iig langer dan 2 uurtjes ;) Met dit spel zijn we zeker (incl. eten) 5 uur onder de pannen geweest. TOP!

Diana - 24/04/2019 om 21:07

Vandaag hebben wij het Missie X feestje gedaan, voor onze dochter die morgen 11 wordt. In een woord geweldig! Vanaf het moment dat de koffer door de buurvrouw werd gebracht (zogenaamd verkeerd bezorgd), was het al spannend wat erin zou zitten. Wat hebben de 9 meiden en 2 jongens genoten! Alles werd opgeschreven, dat kostte wel iets meer tijd dan gepland, maar des te leuker was het! Het getuigenverhoor hadden ze tegen alle verwachting in, supergoed gedaan, wat een teamwork! En de laatste opdracht, was helemaal geweldig! Wat rijden er veel busjes rond..... De selfie's zijn echt super geworden, leuke foto's voor later! En X heeft het geweldig gedaan! Zij hebben evenveel genoten als wij!
Wij hadden het feestje van 12 tot 16.30 uur georganiseerd ( incl eten om 12 uur) maar dit was aan de krappe kant. Neem voldoende tijd, want dat heb je wel nodig! Onze dochter heeft wel 20x gezegd dat ze zo'n leuk feestje heeft gehad, bedankt daarvoor!

Petra Rombouts - 18/04/2019 om 17:42

Wij hebben de zombie squad gedaan
4 meiden en 4 jongens van 8 jaar.
Ze vonden het geweldig.
De stille kamer vonden ze wel heel eng vooral toen de eerste ging gillen.ze zijn op 1 na wel allemaal naar binnen geweest met mij erbij.
Uiteindelijk vonden ze de stille kamer heel eng maar wel heel tof.
Escape room ook super leuk! Wij hebben heel de zolder omgebouwd. Kids hadden uiteindelijk nog 1 min over op de klok.
Raad het zeker aan verhaal zit goed in elkaar.
Je moet er wel wat tijd voornemen om alles op te zetten maar ook dat was leuk om te doen. De clue pakket is echt wel een aanrader net als de bom dit maakt het net even wat spannender.
Al met al een Super geslaagd feestje!

Van Bakek - 17/04/2019 om 20:20

Vandaag het kinderfeestje gehad van onze dochter van 10 jaar. Het was wel een hele voorbereiding, maar wat hebben ze een lol gehad. Ze mochten bij binnenkomst hij naam in een grote vaas gooien voor de teamsamenstelling. Daarna op zoek naar een kist met hangsloten. Na twee raadsels wisten ze de codes en konden ze iets lekkers eten. Daarna torens gebouwd van bamboestokjes, kubb spel gespeeld, vuur gemaakt, hangproef en tijdsproef. Daarna was het tijd voor het finalespel. Na allerlei verschillende opdrachten zoals klimmen, rennen, puzzelen, behendigheid hadden we een winnaar. Moe en voldaan gingen ze naar huis.

Sylvie - 14/04/2019 om 18:49

In 2014 bestelden wij voor de eerste keer het draaiboek van het Wie is? feestje. Het werd een geweldig succes. Het jaar erop het Missie X spionnenfeestje gehouden, ook erg leuk en spannend. En dit jaar werd het feestje van onze jongste zoon en vrienden samen met 11 jongens van 10-11 jaar oud gevierd. Dit jaar hebben we het nieuwste draaiboek besteld, geweldig hoe het draaiboek in de loop van de jaren is verder ontwikkeld. De test en de onthulling van de Mol via een app is zeker een verbetering en zorgde voor veel hilariteit. Geweldig om te zien hoe ook de kinderen die in eerste instantie niet bekend waren met het tv programma tijdens het spel steeds enthousiaster werden. De Mol speelde het spel fantastisch en werd door niemand geraden ondanks de vele "bondjes" die werden gesloten. Door een strakke planning was er geen moment de tijd voor de jongens om zich te vervelen, tijdens het invullen van de test werd door de rest een potje voetbal gespeeld.

We hebben weer een fantastisch feestje gehad, hartelijk dank voor de snelle en goede service (de logo's voor de taart waren ook snel binnen) en veel succes, we zijn benieuwd welke originele feestjes er nog meer zullen worden ontwikkeld. Wij zijn fan! Wat mij betreft is een thuis feestje met enthousiaste begeleiders toch het allerleukste wat een kind kan beleven.

Lianne vanlaer - 13/04/2019 om 23:05

Vanmiddag het wie is de mol feest gehouden!
Een woord super!
Het kost wel even tijd met de voorbereidingen maar dan heb je ook een super leuk feestje.
Ik had ervoor gekozen om de mol 2 dagen eerder in te lichten zodat hij samen met zijn ouders de gekregen informatie door te nemen en al vast te wennen aan het idee.
De kandidaten kregen de brief de avond van te voren.
De drie spellen die ik had uitgekozen waren ballonnenspel, straatpraat en seinenspel.
Een van de hobby's van de mol is buitenspelen. Hoewel het erg koud was heb ik alle spellen buiten plaats laten vinden. Dit ook geregeld gezegd�. Straatpraat heb ik aangepast aangezien wij buiten de bebouwde kom wonen. Ik had een tocht uitgezet en foto's gemaakt van voorwerpen die ze tegen kwamen in de tocht. In de buurt van die plek konden ze een kaartje vinden met een letter erop. Helaas waren sommige kandidaten niet echte kaartlezers en liepen ze een straat voorbij die ze in moesten gaan. Hierdoor misten ze op het einde 2 letters. Na bijna een uur gelopen te hebben hadden ze 9 van de 11 letters. In de laatste seconden zijn ze heel hard gaan rond rennen om het huis en tuin in de hoop dat ze de envelop vonden, want de zin daar kwamen ze niet aan uit. De Mol heeft veel geld verdient door af en toe te mollen, maar ook door de fouten van de kandidaten! Sommige zijn zo fanatiek dat ze de mist in gaan. Handig voor de mol! Persoonlijk vonden wij de geheime opdracht aan de tafel het leukst. Toevallig kreeg de mol de vrijstelling en mocht hij het duelspel doen. Hierin maakte hij zijn verdenkingen op hem helemaal weg zo blij was hij met zijn 2 gewonnen jokers! De test en bekendmaking zijn echt een meer waarde voor het feestje. Op het puntje van de bank zaten ze zo spannend vonden ze de bekendmaking van de mol! Wij hadden een toppertje gekozen!! Hij heeft het super gedaan!
Wij hebben een geslaagd kinderfeest gehad voor een leuk prijsje!
Een puntje van kritiek, je moet wel erg veel uitprinten om alles bij de hand te hebben.

Bart Van Schil - 13/04/2019 om 23:03

Vandaag operatie clockDown gespeeld, met een groepje van 6 kinderen van 10-11 jaar. Het draaiboek is volledig uitgeschreven, dit vraagt wel even tijd om door te nemen. Reken zeker 2 avonden van 3 uur om alles door te lezen en de linken te leggen. We hadden de escape room de dag voordien klaargemaakt in de garage. De spanning zat er echt wel in, zeker door de bom en de aftelklok. Als tip wil ik toch wel meegeven om duidelijk en expliciet te vertellen dat ze nies mogen kapot maken en wel degelijk de codes moeten zoeken, want dat anders de missie ook niet geslaagd is. Hier hadden ze na 30 minuten de eindsleutel gevonden maar eigenlijk slechts één puzzel (van de 6) opgelost. Ik raad ook aan de hints en tips niet te verstoppen, zodat het puzzelen sneller kan starten. Al bij al een leuke ervaring.

Emmy - 03/04/2019 om 21:38

Vanmiddag een Missie-X feestje gehad voor onze dochter die 9 jaar werd. 9 dames gingen helemaal in het verhaal op. Vooraf was ik wat huiverig of het niet te kinderachtig of te makkelijk zou zijn. Maar direct na het lezen van de brief, zaten ze er allemaal helemaal in! De brief hadden wij overigens in een kado'tje van een vriendinnetje laten stoppen (zonder dat dat vriendinnetje dat wist ;-) Dus dat was al volop verbazing. Echt een geweldig feestje. De speurtocht was hylarisch. Ze zagen het witte busje en de vrouw met hond. Zelfs in de auto naar huis hadden de meiden het er nog over. Ik heb echt van iedere ouder persoonlijk nog een bedankje gekregen hoe geweldig de kids het hebben gehad!!

Corine Veenendaal - 03/04/2019 om 14:27

Superleuk Missie X feestje gehad zaterdag!! Bedankt en wie weet tot volgend jaar voor een ander feest!

Bianca Jansen - 20/03/2019 om 11:59

Wij hebben een top 'Wie is' feestje gevierd. Super, zaterdag een week na de echte Mol 2019 finale. 11 kinderen van 10 en 11 jaar. Het spel leefde echt bij alle kinderen. Ik h veel tijd om alles voor te bereiden. Daardoor liep het super, hou er dus rekening mee dat een en ander tijd kost om goed voor te bereiden, maar de voorpret was hier al super. We hadden ook een echte trailer gemaakt met actiefilmpjes van de kinderen erin. Als iemand interesse heeft, mail maar. Ik heb veel gehad aan het draaiboek. Maar ook opdrachten aangepast en zelf bedacht. Ze vonden de fotoopdracht in het winkelcentrum geweldig. De app met de test en vragen aan het eind waren super en maakten het feest af.

Wij hebben de materialen zelf gemaakt. (Mol)boekjes gehaald bij de Action en etiketjes erop gemaakt, pennen erbij. De Mol kreeg als enige een zwarte pen. Haar voornaam was met de M, dus M&M's op tafel (M=Mol) en in de trailer hadden we een hint gedaan over de Mol. Verder de brieven gebruikt en s morgens gepost bij de kinderen, gezegd dat ze deze om 12.00 open mochten maken en daarna geen app contact meer. Als je minder tijd hebt zijn de pakketten die ze hier verkopen denk ik wel heel fijn.

Ook de geheime opdrachten waren erg leuk. En de kinderen wilden de hele tijd de tijd om even in hun boekjes te schrijven. Erg grappig.

Dank jullie wel voor de leuke ideeën en de app. Meer dan de moeite waard!

S.O. - 19/03/2019 om 12:30

Wat heb ik genoten van dit goed uitgewerkte draaiboek (Clockdown Escaperoom)! Alles stond erin.
Eerst een paar keer gelezen en daarna aan de slag. Al knutselend werd me steeds beter duidelijk hoe het spel in elkaar zat. Het was superleuk om te doen. We hebben het gespeeld op vakantie met 6 kinderen van verschillende leeftijden (7-15 jaar). Al een paar dagen voor vertrek stuurden we een aankondiging mbv een voor hen onbekend nummer en maakten we een groepsapp aan zodat agent Q ze al wat nieuwsgierig kon maken.
De voorbereiding en onze voorpret duurde een paar weken. Het spel zelf verliep vrij vlot, met 2 uur waren ze klaar.
De contacten met team Hippoloco in de voorbereiding waren goed en er kon veel. Erg fijn!
Heel erg bedankt voor het goede idee om dit uit te geven. Wij komen vast nog eens terug voor een 'echt' partijtje. Het is zeker de moeite waard.

Sharon - 17/03/2019 om 21:23

Op 6 maart hebben wij het feestje van onze dochter (8 jaar) gevierd. Met 9 kinderen hebben we Missie X gedaan. Ook hadden we voor ieder kind een Missie X pakket (groot) besteld. De kinderen waren 7/8 jaar oud en vonden het superspannend. Zelfs zo spannend dat sommigen moesten huilen. De meeste opdrachten waren voor deze leeftijdscategorie soms nog wat te moeilijk en de kinderen waren wat snel afgeleid. Maar toen we eenmaal naar buiten gingen zat iedereen helemaal in het spel. Met het zoeken van de bom en de locaties zoeken van de foto’s. Vooral de vrouw met de hond en de witte bestelbusjes zorgden voor veel hilariteit. We renden stegen in, lagen bijna op de grond of verstopten ons achter geparkeerde auto’s zodat we niet werden gezien :) Aan het eind van het feestje vroegen we de kinderen of ze het leuk hadden gehad. Hierop kregen we een volmondig JA! Zelfs de kinderen die in het begin moesten huilen. Al met al een superleuk en geslaagd feestje. Wel waren wij na afloop volledig uitgeteld. Maar ook onze dochter had het ontzettend leuk gehad, dus dat maakte alles weer goed.

Reactie Locohippo: wij raden dit feestje eigenlijk ook niet aan voor 7 jarigen, 8 jaar is echt de ondergrens en dan met het liefst nog een aantal 9 jarigen erbij. Gelukkig heb je als ouders ook nog een beetje invloed op het spanningsniveau en is het allemaal toch nog goed gekomen!! :-) Bedankt voor je berichtje.

 
Pagina 1 van 9