Draaiboek Space Control feestje

Draaiboek Space Control feestje
33 Reviews | Review toevoegen

Digitaal draaiboek van het Space Control ruimtefeestje dat wordt verzonden via de mail.

Artikelnummer

SC001 

Verzendkosten

€ 0,00 

Levertijd

Gemaild binnen 24 uur (vaak veel eerder)

€ 19,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Space Control, een interactief ruimtefeestje met leuke opdrachten en animaties. 
Worden jullie echte ruimtevrienden? Dit thema is geschikt voor kinderen van 7-9 jaar en wisselt computer- en actieve spelletjes met elkaar af. 

Iedereen er klaar voor en zin in? Bestel hier eenvoudig het draaiboek en ontvang deze supersnel in je mailbox.
Je hebt maar één draaiboek nodig per feestje. Met dit draaiboek heb je alle informatie en uitleg in huis voor het organiseren van dit uitdagende ruimtefeestje.

Heb je nog geen datum gepland? Geen probleem hoor, hier ben je helemaal vrij in. Een datum kan nooit 'vol' zijn en het is ook geen probleem om het feestje na aanschaf van het draaiboek pas maanden later te geven.

Zorg wel voor minimaal een paar dagen voorbereidingstijd, dan hoef je het niet allemaal in 1 of 2 dagen te organiseren. 

Noodzakelijke benodigdheden zijn:

  • 1 computer/laptop of tablet/Ipad met internetverbinding

Inhoud draaiboek + bijlagen 

-  Uitnodigingen (zelf uit te printen)

-  Verhaal en verloop van het feestje

-  Spelopdrachten met extra speluitleg en printbare bijlagen.

-  Inclusief toegangscode voor de speciale Space Control website met begeleiding via de verschillende animatievideo's.

Inlogcode
Voor de toegang tot het beschermde gedeelte van de Space Control website heb je een inlogcode nodig. De inlogcode kun je, vanaf 1 week voor het feestje begint, eenmalig bij ons opvragen. Na het feestje is deze code nog beperkt geldig. Deze heb je dus alleen nodig tijdens het feestje en een paar dagen ervoor om zelf alles even te testen en uit te proberen. Zolang je dus nog geen code hebt aangevraagd ben je nog helemaal vrij in het plannen van de datum van het feestje, dit mag dus zelfs over een paar maanden zijn. 

Uitgebreide info over het feestje: https://www.locohippo.com/Spacecontrol

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Tph - 20-07-2021 11:35

Leuk spel, kinderen waren erg enthousiast en vonden het leuk. Zijn er zeker 1.5 uur mee bezig geweest.
Ik zou zelf wel het spel inclusief de tas en bijbehorende spullen doen. Als je alles zelf moet uitprinten is het een hoop werk en gestress van te voren.

Sandra - 03-07-2021 22:19

Super leuk feestje voor 7-jarigen. We hebben ze wat geholpen met de puzzels, verder echt top. Echt een aanrader!

Esmeralda - 14-06-2021 13:51

Het draaiboek zit goed en duidelijk in elkaar en was goed te volgen. De ervaring van de kinderen was dat er erg veel puzzels waren, die ook in rap tempo opgelost moesten worden om binnen de tijd te blijven die aangegeven was. Voor ons groepje 7 jarige jongens was het iets te hard werken en steeds de concentratie vasthouden was erg lastig.

Sabine - 13-06-2021 18:22

Super leuk ruimtefeestje voor 8 jarige..
Leuke spelletjes, ze gingen op in het verhaal. Zowel de jongens als meisjes vonden het leuk.

Leonie van Dinter - 03-06-2021 15:03

Goed opgezet draaiboek voor een makkelijk te organiseren feestje.

Diana - 02-06-2021 16:51

Wat een ontzettend leuk ruimte feestje hebben we gehad. De kinderen vonden de opdrachten en de filmpjes fantastisch, ze hebben er van genoten! Het spel zat erg goed in elkaar en was goed te volgen.

We hebben ook het bijbehorende feest- en ruimtepakket erbij gekocht, wat het feest helemaal compleet maakt en de nodige voorbereiding uit handen neemt.

Aafke - 26-05-2021 06:48

We hebben dit ruimtefeestje gevierd met 8 jongens en meisjes van 6/7. Ze vonden het erg leuk! Vooral de filmpjes en de puzzeltjes. De filmpjes keken we met de hele groep, voor de spelletjes splitsen we de groep in tweeën zodat niet telkens maar een paar konden puzzelen. En tussendoor cakejes versieren, ballonnenspelletjes ed, want het vraagt wel veel concentratie van de kinderen die hieperdepieper zijn omdat ze op een kinderfeestje zijn.

Hanneke - 24-05-2021 14:44

Fantasievol space- Feestje voor 7 jarige zoon. Draaiboek en pakket hadden we beiden aangeschaft. Superfijn en goed uitgewerkt.De animaties zaten goed in elkaar en waren erg leuk en aantrekkelijk. Het niveau voor 7 jarigen (eind groep 3) is goed te doen, Wel hebben we steeds in twee of drietallen laten oplossen , zodat de kinderen allemaal steeds in actie waren.

Als kritiekpunt vonden we wel dat er best veel puzzelopdrachten zitten in verhouding met actie-spelletjes.
Persoonlijk vond ik de 3 actieve spelletjes voor 7 jarigen wat weinig tov de 5 puzzel-opdrachten. Ook omdat er twee aan de start zaten. En daarna veel puzzel-opdrachten.
De pauzemomenten (twee keer 15-20 minuten om iets te snoepen en buiten te spelen) waren echt nodig. Terwijl de groep kinderen niet bepaald kinderen zijn die druk zijn of van nature echte “buitenspeelkinderen” zijn.
Tot slot gaven de kinderen aan het einde : (de laatste animatie ) niet echt duidelijk te vinden. “Is het nu afgelopen?”
Wellicht dat de boodschap nog wat meer met gejuich en feeststemming gebracht kan worden. Dat de missie is geslaagd.
Terinfo: ons feestje duurde in totaal 3 uur.

Desondanks hebben de kinderen erg genoten. Al met al een zeer goed en helder uitgewerkt en fantasievol feestje. De kinderen hebben genoten en de voorbereiding was goed te doen. Ook de prijs vond ik betaalbaar en goed in verhouding.


Romy Mulder - 22-05-2021 20:41

Wow!
Wat een geweldig kinderfeestje hebben wij gehad voor onze 8-jarige zoon. Alle kinderen waren onwijs betrokken en enthousiast. Ze zijn ongeveer 2 uur bezig geweest. Draaiboek is heel duidelijk. Volgend jaar weer een partijtje via locohippo!

Diana - 25-04-2021 18:39

Ideaal voor een thuis verjaardag! Wij hebben dit spel gespeeld met 8 jongens op de 8e verjaardag van onze zoon. Alle kinderen vonden het prachtig, het zit goed in elkaar. Niet lastig om voor te bereiden, eerder leuk. Leuke afwisseling tussen denk-spellen en fysieke activiteiten. Genoeg te doen voor een hele middag. Wij hebben twee keer een buitenspeel moment ingelast en tussendoor iets gegeten. Aanrader

Danielle - 23-04-2021 18:14

Vandaag het feestje van mijn zoon (7 jaar, groep 3) gevierd met dit leuke pakket. De kinderen vonden het fantastisch! De afwisseling in de puzzels, de animaties. In een woord top!

CL - 10-04-2021 22:45

Hele leuke opdrachten voor de jongens van 8 op ons feestje. Niet ingewikkeld om voor te bereiden door uitgebreide handleiding. Wij hebben de spellen al lopende onderweg naar een speeltuin gedaan. Kinderen waren zeer gedreven om de astronauten te redden. We waren met 10 dus hebben bij elke opdracht tweetallen gemaakt.

Pinsel - 04-04-2021 12:37

Super leuk spel ! zoontje van 8 met totaal 6 kids. Hadden steeds teams gemaakt. De teams werden bepaald door rode en blauw papiertje in de "maanstenen" te doen en de kids hadden steeds een andere team bij elk spel! merkte wel dat sommige kids de spelletjes sneller doorhadden dan de andere. Elk geval ze hebben genoten !

Rosanne - 29-03-2021 21:38

Onze zoon van 8 heeft genoten. We hadden 8 kinderen dus hebben sommige spelletjes in tweetallen gedaan. De afwisseling tussen iets sportiefs en iets puzzelen was erg leuk. Wij vonden het een succes en het doorlopen van het programma duurde precies lang genoeg.

Simon - 28-03-2021 18:34

Leuk en iets anders. Kinderen ( 6 en 7) vonden de verschillende opdrachten leuk maar de slimmere kinderen vond het ietsje leuker denk ik. Ze vonden het leuk om aan de beurt iets uit de rugtas te halen en als ouders vonden wij het tas super handig. Al in al het was een leuk feest dat de ouders en kinderen heel origineel vonden.

Cynthia - 10-01-2021 21:15

Een heel leuk feestje voor onze zoon van 8! De kinderen vonden het verhaal leuk en ook de opdrachten. Wij hebben de maanstenen gedeeltelijk buiten verstopt en ook de frisbee opdracht buiten gedaan. Dit was leuk voor de afwisseling. Wij hadden 5 kinderen en dat was prima. 1 of 2 erbij is prima daarna is de groep denk ik te groot. Ook de bijbestelde rugzak was een groot succes en zeker in deze corona tijd (winkels gesloten) erg handig. Kortom een topfeest!

Zoey - 12-12-2020 22:50

Een te gek kinderfeestje heeft mijn dochter (8jr) gehad. Met totaal 6 kids was het goed te doen
Met het ruimtepakket maak je het feest echt compleet én het scheelt je (veel) werk....
Tip: print kaartjes voor sommige opdracht dubbel uit. Wij hebben bepaalde opdrachten in duo's gewerkt. Zo kan ieder kind een bijdrage leveren bij de opdrachten...
Het feestpakket met oa de badgets vonden ze fantástisch.

Een leuke toevoeging.. we hebben 'ruimtevaart' bekers besteld (via Google even zoeken). Dubbelwandig met een kleurplaatje in de beker en bordjes in de vorm van planeten. De beker kunnen ze meenemen naar huis. Heb je meteen iets voor het ' snoepzakje'. Viel erg in de smaak

Niet twijfelen.. bestel dit thema en de kids hebben een superfeest!!!

Leendert - 02-12-2020 11:02

We hadden een feestje met een groep van 7 jongens en meisjes van 7 jaar. Ze vonden het heel leuk om te doen en zijn er echt een tijdje mee bezig. Toen we een tijdje bezig waren merkte je wel dat sommigen een beetje afdwaalden bij de opdrachten. Met een grotere groep lijkt me dat nog lastiger. De opdracht met de frisbees deden we buiten, wat echt een goede break was, dus dat kan ik aanraden om te doen. Bij het spel op het eind met de 'ruimtehandschoenen' deed iedereen weer heel fanatiek mee.

Het draaiboek zit goed in elkaar. Alles is duidelijk uitgelegd en makkelijk terug te vinden. Je moet het natuurlijk wel een beetje voorbereiden. Wij hadden de rugzak met spullen erbij besteld en dat scheelt echt een hoop voorbereiding. Het is goed mogelijk zonder deze spullen, maar ik zou het wel aanraden die erbij te doen.

N - 23-11-2020 10:46

Het was een leuk feestje!

We waren met 6 jongens en meisjes van 6-7 jaar. Dat was ook wel de max. Er zijn er toch een paar die heel fanatiek zijn en een paar minder. Als de groep nog groter wordt, zou ik het opdelen. Anders heb je kans dat de minder fanatieke kindjes afhaken.

Wij hadden niet de rugzak met benodigdheden erbij besteld, maar zelf bij elkaar verzameld. Dat was prima te doen, maar het kost wel even tijd.

Ik zou het zeker aanraden aan anderen, de link heb ik al naar meerdere vrienden doorgestuurd!

A. Nieuwenhuis - 16-11-2020 09:27

Zeer leuk feestje gehad met een groep van 9 7-jarigen. Door de doe-opdrachten en filmpjes genoeg te doen voor iedereen en kon iedereen de aandacht erbij houden. Wij hadden per opdracht iemand verantwoordelijk gemaakt voor het antwoord, zodat iedereen aan de beurt kwam.
Met de bijbehorende rugzak heb je alles, om met niet al te veel voorbereiding een leuk feestje te hebben.

Sandra - 13-11-2020 12:13

Wij hebben feestje met 9 kinderen gedaan, de meesten waren 7 een paar 8. Het was wel een grote groep, poehee! Ik had ook de rugzak besteld met alle opdrachten, was erg fijn. Voorbereiden viel mee, ik denk 2of 3 uur in totaal.... In groepjes hadden we niet gedaan, waardoor sommige kinderen (vooral op het eind hun concentratie wel een beetje verloren. In totaal duurde het 2,5 uur, wij hebben nog een pauze tussendoor overgeslagen omdat het wat langer duurde dan ik dacht.
De opdracht met de schroef en moer was heel moeilijk, lukte niet zonder het van het bord af te schuiven. Deze had ik zelf niet uitgeprobeerd van te voren. Ik had wel een mars erin gedaan + in uitdeelzakjes voor de rest een Mars. Toen 1 kind de Mars open had zag ik wel allemaal gezichten die heel sip keken, maar snel gezegd dat ze ook een Mars kregen haha.

Annemarie Versteeg - 09-11-2020 21:02

We hebben het feestje met een groep van 7 meiden van 7 gedaan. Ze waren heel enthousiast. We hebben de opdrachten meerdere keren uitgeprint zodat ze de opdrachten in 2-tallen en een 3-tal uit konden voeren. Het draaiboek was duidelijk. Het is echt een aanrader.

Mark - 05-11-2020 17:26

Super leuk en uitdagend spel waar je zo 2 uur mee bezig bent. Wij hadden een groepje van van 8 kinderen van 7 jaar. Het is wel raadzaam om de opdrachten allemaal in tweevoud te printen zodat je twee groepjes maakt die de opdracht uitvoeren omdat sommige opdrachten wat beperkingen hebben om met meer dan 5 kinderen te doen.

Elke - 03-11-2020 20:10

Mijn zoon vond het top, ik zie het zelfs als gezinsspel zitten als activiteit om de kinderen tijdens deze Covid periode een activiteit te kunnen geven

Wendy - 02-11-2020 10:01

Met 6 jongens van 7 jaar (groep 4) hebben we het space control spel eerste weekend van november gedaan. Het was hartstikke leuk, iedereen heeft goed meegedaan. Gelukkig was het droog want het is wel heel fijn dat ze buiten maanstenen kunnen zoeken en met de vliegende schotel aan de slag kunnen. Dat uitrazen was echt nodig, maar de andere puzzels hebben ze even fanatiek gedaan. Na lezen reviews hebben we een aantal spellen zo voorbereid dat er genoeg materiaal was om het in groepjes te doen (dus extra vertaalmachine codekaarten, startkaarten, planeetzoekplaat, landkaart - 2e landkaart-puzzel in aparte envelop, want als de 2 door elkaar komen is het wel heel lastig :-)). De planeet vinden hebben we op 2 ipads gedaan zodat ze in groepjes van 3 steeds opnieuw het filmpje konden aanzetten om alle elementen te zien/vinden. De filmpjes hebben we verder via een laptop op de tv laten zien. Dat werkte heel goed, alsof er echt van elders op groot scherm naar hen een bericht gestuurd was. Bovendien konden ze dan op de bank kijken en vervolgens op tafel en bank in groepjes werken aan een puzzel, en dus even bewegen wat de jongens wel nodig hebben. Voor 7 jarigen is het goed te doen, soms even op gang helpen om te snappen wat ze moeten doen. De mars in het reparatiedoosje hebben we weggelaten om de hysterie niet nog hoger te laten oplopen. Gelukkig kwam iedereen een keer aan de beurt om het te proberen. We lieten de onderdelen in het doosje zitten ipv op een apart bord, het lukte uiteindelijk door de ring de tafel af te schuiven - anders was het ze nooit gelukt. Het spel duurde ongeveer 1,5 uur. We lunchten ervoor en na afloop konden ze een wafel versieren. Dat hadden we tussendoor gepland, maar zo werkte beter, ze zaten goed in het spel en er was geen behoefte om het te onderbreken. Daarna hebben ze nog een half uurtje buiten rond gerend. Ook dat was wel weer nodig. Maar allen supertrots op hun medaille, en ik kreeg leuke feedback van de ouders. Het hele pakket bestellen is wel heel fijn, zodat je niet alle spullen zelf bij elkaar hoeft te zoeken. Inclusief uitnodigingen (badges deden het ook goed) en dus de medailles aan het einde. Dat kostte zo evenveel als dat ik met ze naar een binnenspeeltuin oid geweest zou zijn, en daar eten moest betalen. Dank!

Lynne - 21-10-2020 23:54

Wij hebben voor onze zoon Ace op 4 oktober het space control feestje besteld inclusief de uitnodigingen, en de rugzak met alle benodigdheden. (De landkaart zat er niet bij maar deze konden we makkelijk zelf nog uitprinten omdat deze bij het draaiboek zat. )
Wij hebben het feestje met alleen maar 6 jarigen gehouden en een grote broer (7 kindjes) en het was prima te doen! Af en toe wat hulp van ons, en grote broer, met lezen van de enveloppen en opdrachten, maar de uitvoering en enthousiasme zat echt bij de jarige en zijn vriendjes en vriendinnetjes! Ze hebben enorm veel plezier gehad en hebben zich makkelijk 2,5 uur vermaakt (met een pauze voor cadeaus en eten).
Het was voor ons de eerste keer op deze manier een verjaardag vieren, en het was een hele opluchting dat we zelf weinig hoefden te regelen, (normaal gestres wat we gaan doen, ballenbak ofzo vinden we maar niks) en nu alles fijn van tevoren geregeld. Alleen zelf nog de puntjes op de I zetten en klaar!
In December gaan we voor een zombie feest!
En echte aanrader voor een dynamische groep kinderen!(de sterkte van elk kind komt aan bod!)

Marloes H - 17-10-2020 19:08

Wij hadden het Spacecontrol pakket gekocht voor het feestje van onze 6jarige zoon. Helaas zat de landkaart hier niet bij dus die hebben we alsnog zelf moeten printen!
In totaal waren ze met 7 kids. Ze vonden het heel leuk maar de opdrachten zijn soms echt wel heel moeilijk voor 6jarigen!
Het is wel heel leuk om te zien dat ze zo samen moeten werken om tot de juiste antwoorden te komen.

Schooten - 26-09-2020 22:17

Wij hadden 7 meiden op het feestje, leeftijd 6-9 jaar. Het was mooi om te zien hoe de talenten van de verschillende kinderen naar voren kwamen, de een kan goed samenwerken, de ander is bloedfanatiek, de een is goed in legpuzzels, de ander is beter met taal of is fysiek handig. Pedagogisch goed doordacht en technisch was ook alles in orde. Ze vonden het allemaal erg leuk! Mama heeft zelf het meest genoten van de zoektocht naar de maanstenen in en om het huis ;-)

Mariska - 20-09-2020 17:27

Woensdagmiddag hebben we het Space Control feestje gevierd met 9 jongens uit groep 5. Ze deden enthousiast mee. Fijn dat er ook wat opdrachten bij waren, waarbij ze lekker konden rennen. Bij de puzzelopdrachten gingen ze in kleine groepjes aan de slag. Ze konden zich prima vermaken van 2 tot half 5. Ons zoontje was helemaal tevreden, dankjewel!

Femke - 31-08-2020 19:52

Zes meiden hebben een heerlijke middag gehad, ze deden bijna alles met z’n allen mee, ze vonden de puzzels leuk en ook de filmpjes tussendoor maakten het helemaal af. Af en toe even een pauze tussendoor voor wat lekkers en ze konden er weer tegen aan. Geslaagd feestje dus!

Fiona - 03-07-2020 14:10

Wij kijken terug op erg geslaagd kinderfeestje! Wij hebben het spacecontrolfeestje met 8 kinderen van 6 jaar gevierd. Waarvan 3 meisjes en 5 jongens. De spelletjes/puzzels waren erg gevarieerd en goed te doen voor de kinderen. De een vond het ene spel leuker dan de ander, maar dat was ook wel fijn. Met zijn achten tegelijk aan de puzzels was bij sommige opdrachten lastig. Dan konden niet alle kinderen het goed zien. Nu verliep het heel spontaan: ze keken met zijn allen steeds naar de filmpjes, degenen die de puzzel wilden oplossen gingen aan het werk en de anderen even op trampoline of schommel. Als de code gevonden was, verzamelde de hele groep zich weer rondom de laptop en werd de code ingevoerd en naar het volgende filmpje gekeken. Ze waren wel allemaal erg betrokken en zaten helemaal in het verhaal. Wij hadden aan het eind ook een medaille voor iedereen en die hebben ze trots gedragen de rest van het feestje. Er was ook een kind die heel enthousiast aan het eind zei dat ze nu echt in de ruimte waren geweest en nu ook astronaut zijn. Erg schattig.
Het spel heeft zeker 2 1/2 uur geduurd. Wij kijken met veel plezier terug op dit feestje, ons zoontje vond het een super feest!!
Heel erg bedankt voor het bedenken van dit ruimtefeestje!
Groetjes Fiona

Fam. van Kampen - 29-06-2020 20:26

Een heel leuk kinderfeestje voor 7-jarigen! Echt een aanrader met leuke en korte filmpjes. Wíj hebben het volgende gedaan en ontdekt: Opdr 1 met heel de groep uitgevoerd. Opdr 2 in 2 teams van 4 kinderen uitgevoerd. Opdracht 3 in 4 teams met 2 kinderen, de opdrachten waren zelfs voor volwassenen soms lastig uit te voeren. Zinnen met woordje 'niet' erin begrepen de kinderen niet. Bereid je op deze opdracht goed voor! Opdr 4 hebben we in 2 groepjes met 4 kinderen uitgevoerd, we hebben het filmpje 6 keer terug moeten kijken voordat we alle onderdelen hadden gezien, maar dit maakte de kinderen niet uit. Doordat het heel warm was hebben we opdracht 6 (samenstelling 2 groepjes met 4 kinderen), 7 en 8 (samenstelling 4 groepjes met 2 kinderen) overgeslagen (concentratie was weg) waardoor we hier geen goed oordeel over kunnen geven, maar de opdrachten zien er leuk uit!

Reactie team Locohippo: Heel erg bedankt voor je review! Het was ook zeker een hele warme dag (30 graden 😅). Super dat jullie op dat moment gekozen hebben om het feestje om te gooien en niet strak het draaiboek bleven volgen. Hopelijk hebben de kids de eindvideo wel gezien?? We krijgen wisselende feedback over het in teams of gezamenlijk spelen van de opdrachten en zullen kijken of we deze variatie wellicht ook makkelijk in het draaiboek vermelden. Dat opdracht 3 nog te lastig is voor 7 jarigen, nemen we ook zeker mee bij de volgende evaluatie. Wij zijn blij met alle feedback om zo het feestje nog verder te laten aansluiten op alle verschillende groepen.

Fam. van Kampen - 29-06-2020 16:18

Een heel leuk kinderfeestje voor 7-jarigen!
Echt een aanrader met leuke en korte filmpjes. Wíj hebben het volgende gedaan en ontdekt:
Opdr 1 met heel de groep uitgevoerd. Opdr 2 in 2 teams van 4 kinderen uitgevoerd. Opdracht 3 in 4 teams met 2 kinderen, de opdrachten waren zelfs voor volwassenen soms lastig uit te voeren. Zinnen met woordje 'niet' erin begrepen de kinderen niet. Bereid je op deze opdracht goed voor!
Opdr 4 hebben we in 2 groepjes met 4 kinderen uitgevoerd, we hebben het filmpje 6 keer terug moeten kijken voordat we alle onderdelen hadden gezien, maar dit maakte de kinderen niet uit. Doordat het heel warm was hebben we opdracht 6 (samenstelling 2 groepjes met 4 kinderen), 7 en 8 (samenstelling 4 groepjes met 2 kinderen) overgeslagen (concentratie was weg) waardoor we hier geen goed oordeel over kunnen geven, maar de opdrachten zien er leuk uit!

Meer reviews